Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Punastunut risotto

Punaviinirisotto hurmaa maullaan ja värillään – viimeistele annokset karamellisoiduilla sienillä

50 min

Punaviinirisotto saa täyteläisen maun ja kauniin värin lorauksesta punaviiniä. Karamellisoidut sienet ja vuohenjuusto kruunaavat makunautinnon.

19.9.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
Punaviinirisotto
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
1 l
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota tai annosfondia tai 3 rkl fondia
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
2½ dl
täyteläistä punaviiniä (esim. Amarone)
1 rkl
voita
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Karamellisoidut sienet
2 rs (à 200 g)
herkkusieniä (tai vastaava määrä tatteja)
2 rkl
voita
3 rkl
sokeria
2 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 pötkö (200 g)
vuohenjuustoa
salviaa tai basilikaa
25 g
parmesaanijuustoa

Punaviinirisotto – ohje:

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna risottoon tuleva sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Valmista ensin karamellisoidut sienet. Kuumenna voi pannulla, lisää sienet ja paista niitä noin 5 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää etikka ja anna hautua muutaman minuutin ajan, kunnes neste on haihtunut ja seos karamellisoitunut. Lisää mausteet. Pidä seos lämpimänä.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen liemivalmiste.
  4. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja kuullota sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
  5. Kaada viini pannulle ja sekoittele, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa lientä pannulle kauhallinen kerrallaan samalla sekoitellen. Lisää seuraava kauhallinen lientä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  6. Kypsennä risottoa keskilämmöllä sekoitellen ja lientä lisäten yhteensä 15–20 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
  7. Lisää risottoon lopuksi voi sekä mausteet.
  8. Annostele risotto lautasille. Kasaa päälle karamellisoituja sieniä, murennettua vuohenjuustoa ja yrttejä. Viimeistele punaviinirisotto raastamalla päälle parmesaania.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt