Maku

Punaviinirisotto

30 min
4
2

Punaviinirisotto

GL
KA
LA
MU
2
4
Teksti Jaakko Selin
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlrisottoriisiä
  • 3 dlpunaviiniä
  • 5 dlkasvislientä
  • 1 rklrosmariinia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä. Kääntele joukkoon riisit ja anna kuullottua. Lisää 2 dl punaviiniä ja hämmennä hiljalleen, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kattilaan 1 dl kasvislientä ja sekoittele, kunnes liemi on taas imeytynyt. Lisää vuorotellen viiniä ja lientä.

Kun riisissä on vielä hieman purutuntumaa, mausta risotto rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta. Varo, ettei riisi pääse palamaan pohjaan. Lisää vielä punaviiniä ja sekoita, kunnes riisi on ”puuromaista”. Sekoita joukkoon rivakasti loput juustosta.

Viimeistele punaviinirisotto parmesaanilastuilla, basilikalla ja mustapippurilla. Tarjoa punaviinirisotto heti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä