Punasipuli-puolukkahilloke

1 h 40 min
5
0

Punasipuli-puolukkahilloke

GL
MU
0
5
Hapokas puolukka saa makeutta punasipulista ja omenasta. Tämä punasipuli-puolukkahilloke on ihana lisäke kaali- ja lammasruoille!
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplpunasipulia (isoa)
  • 1 kplomenaa
  • 1 rklvoita
  • 2 dlvettä
  • 2 dlpuolukoita
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 2/3 dlhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori sipulit ja omena.

Leikkaa sipulit suikaleiksi ja omena kuutioiksi.

Kuumenna kattilassa voi ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää omenat, vesi, puolukat, viinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Kuumenna seos kiehuvaksi.

Anna porista välillä sekoitellen 20–30 minuuttia, kunnes sipulit ja omenat ovat täysin pehmenneet ja hilloke on muuttunut sakeaksi.

Lusikoi hilloke puhtaisiin lasipurkkeihin.

Jäähdytä punasipuli-puolukkahilloke huoneenlämpöiseksi ja säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä