Maku

Punakaalilaatikko pannulla – suosikkiruoan pikaversio valmistuu nopeasti vokaten

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Jos tykkäät perinteisestä kaalilaatikosta, tykkäät myös tästä pikaversiosta! Vokkimainen punakaalilaatikko paistuu pannulla ja maistuu koko perheelle.
GL
MA
MU
4.33
1
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgpunakaalia
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 400 gnauta-sikajauhelihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria rouhittuna
  • ½ dltummaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 3–4 rkltuoretta meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua meiramia)
Tulosta

Näin valmistat punakaalilaatikon pannulla:

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali.
  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  3. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun.
  4. Lisää pannulle kaalisuikaleet ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta siirapilla ja lisää hienonnetut yrtit.
  5. Hauduta pannukaalilaatikkoa 10–15 minuuttia välillä käännellen.

Vinkki!

Tarjoa kaalilaatikon lisäkkeenä puolukoita tai puolukkahilloa sekä halutessasi smetanaa tai ranskankermaa.

MITÄ PIDIT?
4.33
1 kommentti