


Punakaalilaatikko pannulla – suosikkiruoan pikaversio valmistuu nopeasti vokaten
30 min
Jos tykkäät perinteisestä kaalilaatikosta, tykkäät myös tästä pikaversiosta! Vokkimainen punakaalilaatikko paistuu pannulla ja maistuu koko perheelle.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
punakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400 g
nauta-sikajauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
½ dl
tummaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
3–4 rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua meiramia)
Punakaalilaatikko pannulla – ohje:
- Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun.
- Lisää pannulle kaalisuikaleet ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta siirapilla ja lisää hienonnetut yrtit.
- Hauduta pannukaalilaatikkoa 10–15 minuuttia välillä käännellen.
Vinkit!
- Tarjoa punakaalilaatikon lisäkkeenä puolukoita tai puolukkahilloa sekä halutessasi smetanaa tai ranskankermaa.
- Ota talteen myös suosittu perinteisen kaalilaatikon resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat