Kotivinkki

Punajuuriwaldorfinsalaatti

30 min
0
0

Punajuuriwaldorfinsalaatti

Waldorfinsalaatti on klassikko 1800-luvun lopulta. Newyorkilaisen hotellin mukaan nimensä saaneen salaatin tärkeitä aineksia ovat omena, selleri ja saksanpähkinä (sekä tietenkin se kastike). Tässä reseptissä ne saavat seurakseen punajuuren, joka tuo waldorfinsalaattiin paitsi herkullista makua, myös kauniin värin.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 500 gpunajuurta
  • 5varsisellerinvartta
  • 2omenaa
  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Kastike

  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlpiparjuurta raastettuna
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ tlsokeria
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi, joiden koko on noin 1,5 x 1,5 cm.

2. Viipaloi varsisellerin varret. Pese omenat hyvin, poista siemenkota ja leikkaa saman kokoiksi kuutioiksi kuin punajuuret. Hienonna pähkinät ronskiksi rouheeksi.

3. Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään. Yhdistä kasvikset, pähkinät ja kastike. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele varsisellerin lehdillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä