


Waldorfinsalaatti punajuurella
30 min
Waldorfinsalaatti on klassikko 1800-luvun lopulta. Newyorkilaisen hotellin mukaan nimensä saaneen salaatin tärkeitä aineksia ovat omena, selleri ja saksanpähkinä (sekä tietenkin se kastike). Tässä reseptissä ne saavat seurakseen punajuuren, joka tuo waldorfinsalaattiin paitsi herkullista makua, myös kauniin värin.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
500 g
punajuurta
5
varsisellerinvartta
2
omenaa
1 dl
saksanpähkinöitä
Kastike
1 dl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
piparjuurta raastettuna
2 rkl
sitruunan mehua
½ tl
sokeria
ripaus suolaa ja valkopippuria
Waldorfinsalaatti punajuurella – ohje:
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi, joiden koko on noin 1,5 x 1,5 cm.
- Viipaloi varsisellerin varret. Pese omenat hyvin, poista siemenkota ja leikkaa saman kokoiksi kuutioiksi kuin punajuuret. Hienonna pähkinät ronskiksi rouheeksi.
- Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään. Yhdistä kasvikset, pähkinät ja kastike. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele varsisellerin lehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat