4(3)
Punajuuriwaldorfinsalaatti
30 min
Waldorfinsalaatti on klassikko 1800-luvun lopulta. Newyorkilaisen hotellin mukaan nimensä saaneen salaatin tärkeitä aineksia ovat omena, selleri ja saksanpähkinä (sekä tietenkin se kastike). Tässä reseptissä ne saavat seurakseen punajuuren, joka tuo waldorfinsalaattiin paitsi herkullista makua, myös kauniin värin.
11.11.2014
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6-8 annosta
500 gpunajuurta
5varsisellerinvartta
2omenaa
1 dlsaksanpähkinöitä
Kastike
1 dlmaustamatonta jogurttia
2 rkloliiviöljyä
2 tlpiparjuurta raastettuna
2 rklsitruunan mehua
½ tlsokeria
ripaus suolaa ja valkopippuria

1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi, joiden koko on noin 1,5 x 1,5 cm.

2. Viipaloi varsisellerin varret. Pese omenat hyvin, poista siemenkota ja leikkaa saman kokoiksi kuutioiksi kuin punajuuret. Hienonna pähkinät ronskiksi rouheeksi.

3. Sekoita kastikkeen raaka-aineet keskenään. Yhdistä kasvikset, pähkinät ja kastike. Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele varsisellerin lehdillä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.