


Punajuuripata on kasvisruokien kermaa! Värikäs kulhoruoka viimeistellään mantelipestolla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Muhkea italialaishenkinen punajuuripata kruunataan raikkaalla mantelisella pestolla. Seuraksi sopii piparjuurivoilla silattu leipä. Nappaa resepti ja testaa!
Reseptin ainekset
4 annosta
6
isoa punajuurta
2
banaanisalottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3
timjaminoksaa
2 dl
valkoviiniä
n. 5 dl
kasvislientä
3 dl
kuivia, punaisia linssejä
½–1 tl
suolaa
Pesto
1 dl
pecorinojuustoa raasteena
½ rku
basilikaa
8
kuorittua mantelia
½ dl
laadukasta oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
Punajuuripata valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Paista kasviksia padassa öljyssä pari minuuttia. Lisää timjaminoksat ja valkoviini ja kuumenna niin, että viini kiehahtaa. Kaada kasvisliemi pataan, pane kansi päälle ja anna punajuurien kypsyä liemessä noin 15 minuuttia.
- Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja lisää pataan. Kypsennä noin 20 minuuttia kannen alla, keskilämmöllä, muutaman kerran kypsennyksen aikana pataa sekoittaen. Maistele ja mausta valmis pata ripauksella suolaa.
- Mittaa peston aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Anna käydä tasaiseksi. Tarjoa pesto joko punajuuripadan pinnalle lusikoituna tai erikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat