Punajuuripata on kasvisruokien kermaa! Värikäs kulhoruoka viimeistellään mantelipestolla
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Muhkea italialaishenkinen punajuuripata kruunataan raikkaalla mantelisella pestolla. Seuraksi sopii piparjuurivoilla silattu leipä. Nappaa resepti ja testaa!
KA
3.3
Kuvat
Julkaistu 4.1.2022

Punajuuripata on kasvisruokien kermaa! Värikäs kulhoruoka viimeistellään mantelipestolla
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 6isoa punajuurta
- 2banaanisalottisipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 2 rkloliiviöljyä
- 3timjaminoksaa
- 2 dlvalkoviiniä
- n. 5 dlkasvislientä
- 3 dlkuivia, punaisia linssejä
- ½–1 tlsuolaa
Pesto
- 1 dlpecorinojuustoa raasteena
- ½ rkubasilikaa
- 8kuorittua mantelia
- ½ dllaadukasta oliiviöljyä
- ¼ tlsuolaa
Punajuuripata valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Paista kasviksia padassa öljyssä pari minuuttia. Lisää timjaminoksat ja valkoviini ja kuumenna niin, että viini kiehahtaa. Kaada kasvisliemi pataan, pane kansi päälle ja anna punajuurien kypsyä liemessä noin 15 minuuttia.
- Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja lisää pataan. Kypsennä noin 20 minuuttia kannen alla, keskilämmöllä, muutaman kerran kypsennyksen aikana pataa sekoittaen. Maistele ja mausta valmis pata ripauksella suolaa.
- Mittaa peston aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Anna käydä tasaiseksi. Tarjoa pesto joko punajuuripadan pinnalle lusikoituna tai erikseen.

Koko pellillinen herkkua! Punajuuriröstipelti on täynnä ihania makuja – mehevä juures saa kaverikseen itämaisia mausteita ja murennettua fetajuustoa
Meillä kotona

Tallenna leipään syksyn hehku! Kauden kasviksilla koristeltu punajuurifocaccia on kuin kaunein ruskakimppu
Kotivinkki

Pähkinäinen punajuuritahna on satokauden herkullisin dippi raikkaiden kasvisten naposteluun
Kotivinkki

Lumilautailija Enni Rukajärven punajuuripastassa maistuvat feta ja cashewpähkinät – nappaa koukuttava resepti!
Maku

Värikäs ja ruokaisa! Punajuuri-vuohenjuustolasagne tirisee uunissa vastustamattomaksi
Maku

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
Kotivinkki

Possu-punajuuripata hautuu herkulliseksi liedellä – kärsivällinen kokki palkitaan mehevällä lopputuloksella!
Kotivinkki

Punajuuricurry – pirtsakan pinkki kasvisruoka tuo arkiruokapöytään intialaisia makuelämyksiä
Maku