Kotivinkki

Punajuuripata on kasvisruokien kermaa! Värikäs kulhoruoka viimeistellään mantelipestolla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Muhkea italialaishenkinen punajuuripata kruunataan raikkaalla mantelisella pestolla. Seuraksi sopii pipar­juuri­voilla silattu leipä. Nappaa resepti ja testaa!
KA
3.2
0
Julkaistu: 4.1.2022


Ainekset (4 annosta)

  • 6isoa punajuurta
  • 2banaanisalottisipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3timjaminoksaa
  • 2 dlvalkoviiniä
  • n. 5 dlkasvislientä
  • 3 dlkuivia, punaisia linssejä
  • ½–1 tlsuolaa

Pesto

  • 1 dlpecorinojuustoa raasteena
  • ½ rkubasilikaa
  • 8kuorittua mantelia
  • ½ dllaadukasta oliiviöljyä
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Punajuuripata valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Paista kasviksia padassa öljyssä pari minuuttia. Lisää timjaminoksat ja valkoviini ja kuumenna niin, että viini kiehahtaa. Kaada kasvisliemi pataan, pane kansi päälle ja anna punajuurien kypsyä liemessä noin 15 minuuttia.
  2. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä ja lisää pataan. Kypsennä noin 20 minuuttia kannen alla, keskilämmöllä, muutaman kerran kypsennyksen aikana pataa sekoittaen. Maistele ja mausta valmis pata ripauksella suolaa.
  3. Mittaa peston aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Anna käydä tasaiseksi. Tarjoa pesto joko punajuuripadan pinnalle lusikoituna tai erikseen.
Kommentoi »