Kotivinkki

Punajuurilaatikko

1 h 25 min
2.7
0

Punajuurilaatikko

Värikäs punajuurilaatikko sopii joulupöytään kuin punaposket tontuille.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 600 gpunajuurta
  • 5 dlkasvislientä
  • 150 gtuorejuustoa
  • 1 dlpunajuurien keitinlientä
  • 3cm pala piparjuurta
  • 1 rklsiirappia tai hunajaa
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä
  • 1/2 tlsuolaa
  • voita vuoan voiteluun ja laatikon päälle

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Punajuurilaatikko valmistuu näin:

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuumenna kasvisliemi ja keitä punajuuret kypsiksi, noin 25 minuuttia. Siivilöi punajuuret ja säästä keitinliemi. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.

2. Sekoita tuorejuusto ja 1 dl keitinlientä. Kuori ja raasta piparjuuri. Lisää piparjuuriraaste, tuorejuusto, mausteet ja suola (maun mukaan) punajuurisoseeseen ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele vuoka ja lisää sose vuokaan. Vuolla mukaan muutamia voisilmiä. Kypsennä punajuurilaatikko uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä