


Värikäs ja pehmeä punajuurilaatikko maistuu joululta – katso resepti!
1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
Joulupöydän punaposkinen vieras, punajuurilaatikko, ilahduttaa jouluisella maullaan, joka on peräisin piparjuuresta sekä kanelista.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Jouluinen punajuurilaatikko
600 g
punajuurta
5 dl
kasvislientä
150 g
tuorejuustoa
1 dl
punajuurien keitinlientä
3 cm
pala piparjuurta
1 rkl
siirappia tai hunajaa
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
1/2 tl
suolaa
voita vuoan voiteluun ja laatikon päälle
Jouluinen punajuurilaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele punajuuret. Kuumenna kasvisliemi ja keitä punajuuret kypsiksi, noin 25 minuuttia. Siivilöi punajuuret ja säästä keitinliemi. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
- Sekoita tuorejuusto ja 1 dl keitinlientä. Kuori ja raasta piparjuuri. Lisää piparjuuriraaste, tuorejuusto, mausteet ja suola (maun mukaan) punajuurisoseeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele vuoka ja lisää sose vuokaan. Vuolla mukaan muutamia voisilmiä. Kypsennä uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippusuositun sinihomejuustolla maustetun punajuurilaatikon resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat