Kotivinkki

Värikäs ja pehmeä punajuurilaatikko maistuu joululta – katso resepti!

1 h 25 min
KA
2.77
0

Joulupöydän punaposkinen vieras, punajuurilaatikko, ilahduttaa jouluisella maullaan, joka on peräisin piparjuuresta sekä kanelista.
Tulosta
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset (4–6 annosta)

Jouluinen punajuurilaatikko

  • 600 gpunajuurta
  • 5 dlkasvislientä
  • 150 gtuorejuustoa
  • 1 dlpunajuurien keitinlientä
  • 3 cmpala piparjuurta
  • 1 rklsiirappia tai hunajaa
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä
  • 1/2 tlsuolaa
  • voita vuoan voiteluun ja laatikon päälle

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Jouluinen punajuurilaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuumenna kasvisliemi ja keitä punajuuret kypsiksi, noin 25 minuuttia. Siivilöi punajuuret ja säästä keitinliemi. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
  2. Sekoita tuorejuusto ja 1 dl keitinlientä. Kuori ja raasta piparjuuri. Lisää piparjuuriraaste, tuorejuusto, mausteet ja suola (maun mukaan) punajuurisoseeseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele vuoka ja lisää sose vuokaan. Vuolla mukaan muutamia voisilmiä. Kypsennä uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuositun sinihomejuustolla maustetun punajuurilaatikon resepti!

MITÄ PIDIT?
2.77