Kotivinkki

Värikäs ja pehmeä punajuurilaatikko maistuu joululta – katso resepti!

1 h 25 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Joulupöydän punaposkinen vieras, punajuurilaatikko, ilahduttaa jouluisella maullaan, joka on peräisin piparjuuresta sekä kanelista.
KA
2.8
0
Julkaistu 1.12.2015


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

Jouluinen punajuurilaatikko

  • 600 gpunajuurta
  • 5 dlkasvislientä
  • 150 gtuorejuustoa
  • 1 dlpunajuurien keitinlientä
  • 3 cmpala piparjuurta
  • 1 rklsiirappia tai hunajaa
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä
  • 1/2 tlsuolaa
  • voita vuoan voiteluun ja laatikon päälle
Tulosta

Jouluinen punajuurilaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuumenna kasvisliemi ja keitä punajuuret kypsiksi, noin 25 minuuttia. Siivilöi punajuuret ja säästä keitinliemi. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
  2. Sekoita tuorejuusto ja 1 dl keitinlientä. Kuori ja raasta piparjuuri. Lisää piparjuuriraaste, tuorejuusto, mausteet ja suola (maun mukaan) punajuurisoseeseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele vuoka ja lisää sose vuokaan. Vuolla mukaan muutamia voisilmiä. Kypsennä uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuositun sinihomejuustolla maustetun punajuurilaatikon resepti!

Kommentoi »