Värikäs ja pehmeä punajuurilaatikko maistuu joululta – katso resepti!
1 h 25 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
45 minJoulupöydän punaposkinen vieras, punajuurilaatikko, ilahduttaa jouluisella maullaan, joka on peräisin piparjuuresta sekä kanelista.
KA
2.8
Kuvat
Julkaistu 1.12.2015

Värikäs ja pehmeä punajuurilaatikko maistuu joululta – katso resepti!
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Jouluinen punajuurilaatikko
- 600 gpunajuurta
- 5 dlkasvislientä
- 150 gtuorejuustoa
- 1 dlpunajuurien keitinlientä
- 3 cmpala piparjuurta
- 1 rklsiirappia tai hunajaa
- 1 tlkanelia
- ½ tlinkivääriä
- 1/2 tlsuolaa
- voita vuoan voiteluun ja laatikon päälle
Jouluinen punajuurilaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele punajuuret. Kuumenna kasvisliemi ja keitä punajuuret kypsiksi, noin 25 minuuttia. Siivilöi punajuuret ja säästä keitinliemi. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
- Sekoita tuorejuusto ja 1 dl keitinlientä. Kuori ja raasta piparjuuri. Lisää piparjuuriraaste, tuorejuusto, mausteet ja suola (maun mukaan) punajuurisoseeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele vuoka ja lisää sose vuokaan. Vuolla mukaan muutamia voisilmiä. Kypsennä uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippusuositun sinihomejuustolla maustetun punajuurilaatikon resepti!

Punajuurilaatikko – ihastu makean punajuuren ja suolaisen sinihomejuuston makuyhdistelmään
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku