Punajuuri-vuohenjuustopizza

24 h 30 min
5
0

Punajuuri-vuohenjuustopizza

Punajuuri <3 vuohenjuusto
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzataikina

  • 2 dlvettä
  • 4-5 dlpizzajauhoja (00 -jauhoja)
  • 1 tltuorehiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rkloliiviiöljyä

Pizzan täytteet

  • 3 kplkeitettyjä punajuuria
  • 200 gpehmeää vuohenjuustoa
  • 150 gmozzarella raastetta
  • 120 granskankermaa
  • 2 kpltuoretta rosmariinin oksaa

Pizzan viimeistelyyn

  • 0mustapippuria myllystä
  • 1 rklvalkosipuli-oliiviöljyä

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Liota hiiva ja suola 37 asteiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 5 minuuttia. Peitä kulho ja anna kohota jääkaapissa yön yli, noin 15-20 tuntia.Vaivaa pizzataikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja jauhota niin ettei taikina tartu. Kaulitse taikinat ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pizzapohjat leivinpaperilla peitetyille pelleille. Levitä ranskankerma pizzapohjille. Ripotte juustoraaste.Viipaloi vuohenjuusto 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.Asettele vuohenjuustokiekot ja viipaloidut punajuuret pizzapohjille.Lisää rosmariinin lehdet pizzoihin.Paista pizzoja 250 asteessa noin 15 min tai kunnes pizzan pohja on rapea ja pinta saanut kullanruskeaa väriä.Viimeistele pizzat mustapippurilla ja valkosipuliöljyllä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä