Kotivinkki

Punajuuri-vuohenjuustopaistos rapeiden filotaikinakerrosten päällä

45 min
0
0

Punajuuri-vuohenjuustopaistos rapeiden filotaikinakerrosten päällä

Punajuuri-vuohenjuustopaistos kootaan filotaikinakerrosten päälle. Taikina ostetaan pakasteena ja juju on juuresten asettelussa. Nättiä ja mehukasta!
Teksti Marita Suontausta
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta tai 8 annosta buffassa )

  • 5filotaikinalevyä (pakaste)
  • n. 800 gpunajuurta
  • 25 gvoita
  • 1 rklsilputtua rosmariinia
  • 200 gvuohenjuustoa
  • 1 tlkpienirakeista raejuustoa (n. 200 g)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlrouhittua mustapippuria

Voiteluun

  • 50 gvoita

Koristeluun

  • timjamia tai rosmariinia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

1. Ota taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

3. Kuumenna voi isolla pannulla ja paista rosmariinia siinä pari minuuttia. Lisää punajuuriviipaleet ja jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes viipaleet pehmenevät. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.

4. Murenna vuohenjuusto raejuuston sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Sulata voi. Ota varovasti yksi filotaikinalevy ja nosta se voisulalla sivellyn vuoan (koko 20 x 30 cm) pohjalle. Sivele taikinan pinta voisulalla ja nosta toinen levy päälle. Taittele taikina vuokaan sopivaksi. Voitele reunoille nouseva taikina voisulalla. Levitä kolmannes juustoseoksesta vuokaan. Asettele päälle kerros punajuuriviipaleita. Nosta vuokaan filotaikinalevy, sivele voilla ja taittele vuokaan sopivaksi. Levitä taikinalle puolet lopusta juustoseoksesta ja päälle punajuuriviipaleita. Toista kerrostelu vielä, mutta säästä punajuuria piirakan pinnallekin. Sivele reunat ja viimeinen taikinalevy voilla ja asettele pinnalle punajuuriviipaleita.

6. Kypsennä punajuuri-vuohenjuustopaistosta uunin keskimmäisellä tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes paistoksen reunat ovat kullanruskeat. Tarvittaessa voit suojata reunat foliolla viiden viimeisen paistominuutin ajan. Koristele punajuuri-vuohenjuustopaistos yrteillä.

Suosittelemme myös näitä

Perinteinen punajuuri-vuohenjuustopaistos

Punajuuripiirakka

Speltti-punajuuripata

Lindströmin pihvit

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä