0(0)
Punajuuri-vuohenjuustopaistos rapeiden filotaikinakerrosten päällä
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Punajuuri-vuohenjuustopaistos kootaan filotaikinakerrosten päälle. Taikina ostetaan pakasteena ja juju on juuresten asettelussa. Nättiä ja mehukasta!
Reseptin ainekset
4–6 annosta tai 8 annosta buffetissa
5filotaikinalevyä (pakaste)
n. 800 gpunajuurta
25 gvoita
1 rklsilputtua rosmariinia
200 gvuohenjuustoa
1 tlkpienirakeista raejuustoa (n. 200 g)
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
Voiteluun
50 gvoita
Koristeluun
timjamia tai rosmariinia
  1. Ota taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna voi isolla pannulla ja paista rosmariinia siinä pari minuuttia. Lisää punajuuriviipaleet ja jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes viipaleet pehmenevät. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.
  4. Murenna vuohenjuusto raejuuston sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sulata voi. Ota varovasti yksi filotaikinalevy ja nosta se voisulalla sivellyn vuoan (koko 20 x 30 cm) pohjalle. Sivele taikinan pinta voisulalla ja nosta toinen levy päälle. Taittele taikina vuokaan sopivaksi. Voitele reunoille nouseva taikina voisulalla. Levitä kolmannes juustoseoksesta vuokaan.
  6. Asettele päälle kerros punajuuriviipaleita. Nosta vuokaan filotaikinalevy, sivele voilla ja taittele vuokaan sopivaksi. Levitä taikinalle puolet lopusta juustoseoksesta ja päälle punajuuriviipaleita. Toista kerrostelu vielä, mutta säästä punajuuria piirakan pinnallekin. Sivele reunat ja viimeinen taikinalevy voilla ja asettele pinnalle punajuuriviipaleita.
  7. Kypsennä punajuuri-vuohenjuustopaistosta uunin keskimmäisellä tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes paistoksen reunat ovat kullanruskeat. Tarvittaessa voit suojata reunat foliolla viiden viimeisen paistominuutin ajan. Koristele punajuuri-vuohenjuustopaistos yrteillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.