Maku

Punajuuri-siskonmakkarakeitto

40 min
5
0

Punajuuri-siskonmakkarakeitto

Tämä helppo borssikeitto saa makunsa etikkapunajuurista, siskonmakkarasta ja tuorekurkusta.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulin kynsiä
  • 1 rklvoita
  • 1 tltimjamia
  • 330 getikkapunajuurta (suikaleina 570/330g purkki)
  • 1 llihalientä (tai 2 lihaliemikuutio + 1l vettä)
  • 400 gsiskonmakkaraa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 100 gkurkkua (10 cm pala)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuullota kattilassa hienonnetut sipulit ja timjami.

Kaada joukkoon punajuurisuikaleet liemineen. Lisää lihaliemi ja keitä noin 15 minuttia.

Pursota siskonmakkaroista pieniä pullia keittoon ja anna kiehua vielä 15 minuuttia.

Mausta keitto mustapippurilla ja hunajalla.

Leikkaa tuorekurkusta noin 10 cm pala ja halkaise se. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi. Lisää keittoon ja kiehauta.

Tarjoa keitto smetanan ja hyvän leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä