Kotivinkki

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri

15 min
MU
KA
4.53
0

Punajuuripestopasta on vartissa lautasilla! Punajuuripestoa voi käyttää myös leivällä levitteenä tai dippikastikkeena kasviksille. Ohjeesta tulee tupla-annos pestoa, joka säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ellei se mystisesti katoa parempiin suihin jo samana iltana.
Tulosta
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo

Ainekset (4 annosta)

Punajuuripestopasta

  • 400 gkypsiä punajuuria
  • 3–4 rklraastettua piparjuurta
  • ¾ dloliiviöljyä
  • 1 dlparmesaanijuustoraastetta
  • ½ dlpinjansiemeniä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • ¾ tlsuolaa

Lisäksi

  • 250 gpappardellepastaa
  • 2–3 rklhienonnettua rosmariinia
  • suolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Punajuuripestopasta valmistuu näin:

  1. Paloittele kypsät punajuuret korkeaan kulhoon. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää punajuurten sekaan. Mittaa oliiviöljy joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää parmesaaniraaste, pinjan siemenet, balsamiviinietikka ja suola. Soseuta sileäksi tahnaksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita puolet punajuuripestosta joukkoon. Hienonna tuoretta rosmariinia pastaan. Loput pestosta säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
MITÄ PIDIT?
4.53