Punajuuri-pestopasta

15 min
3.6
1

Punajuuri-pestopasta

MU
KA
1
3.6
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 getikkapunajuurta
  • 1 dlmanteleita
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 330 gtäysjyväpastaa

Päälle

  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 4 rklmantelirouhetta
  • 4 rklparmesaanijuustoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Pane punajuuret, mantelit, basilikanoksat, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä parmesaani monitoimikoneen kulhoon. Hienonna ainekset leikkuterällä. Lisää öljy koneen käydessä tasaisena nauhana. Jatka sekoittamista, kunnes pesto on tasaista. Mausta.

Keitä täysjyväpasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Sekoita pasta joukkoon punajuuripesto. Kumoa punajuuripestopasta lämmitettyyn kulhoon.
Viimeistele punajuuripestopasta basilikanlehdillä, mantelirouheella ja parmesaaniraasteella.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä