


Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
15 min
Punajuuripestopasta on vartissa lautasilla! Punajuuripestoa voi käyttää myös leivällä levitteenä tai dippikastikkeena kasviksille. Ohjeesta tulee tupla-annos pestoa, joka säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ellei se mystisesti katoa parempiin suihin jo samana iltana.
Reseptin ainekset
4 annosta
Punajuuripestopasta
400 g
kypsiä punajuuria
3–4 rkl
raastettua piparjuurta
¾ dl
oliiviöljyä
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
½ dl
pinjansiemeniä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
¾ tl
suolaa
Lisäksi
250 g
pappardellepastaa
2–3 rkl
hienonnettua rosmariinia
suolaa
Punajuuripestopasta valmistuu näin:
- Paloittele kypsät punajuuret korkeaan kulhoon. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää punajuurten sekaan. Mittaa oliiviöljy joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää parmesaaniraaste, pinjan siemenet, balsamiviinietikka ja suola. Soseuta sileäksi tahnaksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita puolet punajuuripestosta joukkoon. Hienonna tuoretta rosmariinia pastaan. Loput pestosta säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat