Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Punajuuripestopasta on vartissa lautasilla! Punajuuripestoa voi käyttää myös leivällä levitteenä tai dippikastikkeena kasviksille. Ohjeesta tulee tupla-annos pestoa, joka säilyy jääkaapissa muutaman päivän, ellei se mystisesti katoa parempiin suihin jo samana iltana.
MU
KA
4.4
Kuvat
Julkaistu 20.9.2018

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Reseptin ainekset (4 annosta)
Punajuuripestopasta
- 400 gkypsiä punajuuria
- 3–4 rklraastettua piparjuurta
- ¾ dloliiviöljyä
- 1 dlparmesaanijuustoraastetta
- ½ dlpinjansiemeniä
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- ¾ tlsuolaa
Lisäksi
- 250 gpappardellepastaa
- 2–3 rklhienonnettua rosmariinia
- suolaa
Punajuuripestopasta valmistuu näin:
- Paloittele kypsät punajuuret korkeaan kulhoon. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää punajuurten sekaan. Mittaa oliiviöljy joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää parmesaaniraaste, pinjan siemenet, balsamiviinietikka ja suola. Soseuta sileäksi tahnaksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita puolet punajuuripestosta joukkoon. Hienonna tuoretta rosmariinia pastaan. Loput pestosta säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Lumilautailija Enni Rukajärven punajuuripastassa maistuvat feta ja cashewpähkinät – nappaa koukuttava resepti!
Maku

Punajuuripasta
Maku

Punainen jauhelihakastike
Kotivinkki

Punajuuri-fetapasta
Maku

Punajuuri-härkispasta – esikeitetyistä punajuurista syntyy mahtavan juureva pasta nopeasti
Kotivinkki

Paahdettu punajuurisalaatti – katso huippukokki Henri Alénin resepti!
Kotivinkki

Punajuuri-jauhelihavuoka
Maku

Punainen kaalisalaatti
Kotivinkki