Punajuuri-härkispasta – esikeitetyistä punajuurista syntyy mahtavan juureva pasta nopeasti
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Kokkaa herkullinen punajuuri-härkispasta. Loraus balsamicoa tuo sopivaa hapokkuutta ja härkis tekee pastasta täyttävän. Lisää härkis pannulle aivan loppuvaiheessa, ettei se muhjaannu.
KA
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.2.2018

Punajuuri-härkispasta – esikeitetyistä punajuurista syntyy mahtavan juureva pasta nopeasti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 esikeitettyä punajuurta ( n. 400 g)
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 rs Härkis-härkäpapuvalmistetta (250 g) (250 g)
- 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
Lisäksi
- 300 g (rigatoni-)pastaa
- 200 g fetajuustoa
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa keitetyt punajuuret viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää punajuurisuikaleet ja valkosipulinkynnet. Mausta viinietikalla, hunajalla ja suolalla. Paista sekoitellen noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon härkis ja hienonnettu oregano. Peitä pannu kannella ja nosta pois liedeltä. Härkikselle riittää, että se kuumenee. Liian pitkään kypsennettäessä sen rakenne muhjaantuu.
4. Valuta pasta lävikössä. Sekoita pasta punajuuripaistoksen joukkoon. Murustele punajuuri-härkispastan päälle fetajuustoa.