Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Raikas jouluherkku

Punainen joulusalaatti hehkuu joulun teemavärissä – kastikkeessa maistuu kirsikka!

30 min

Tuore ja rapea salaatti rakennetaan joulunpunaisista raaka-aineista. Tämä salaatti sopii juhlapöytään kuin hiippalakki pukille.

5.12.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
4
raitajuurta
2 dl
vettä
1 dl
sitruunanmehua
175 g
pakastekirsikoita (esim. Pirkka)
4
viikunaa
1
verigreippi
1 rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1 kerä (400 g)
punasikuria
1
punasipuli
1 dl
kuivattuja karpaloita
Kastike
1 dl (noin 75 g)
pakastekirsikoita
1
salottisipuli
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
dijonsinappia
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Punainen joulusalaatti – ohje:

  1. Valmista ensin kastike. Sulata 1 dl kirsikoita mikrossa. Halkaise kirsikat ennen käyttöä, jotta varmistat, että ne ovat kivettömiä. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Mittaa öljy, etikka ja sinappi, lisää kirsikat ja sipulit sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi ja mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kuori raitajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi. Mittaa vesi ja sitruunanmehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laita raitajuuret veteen noin minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
  4. Sulata ja halkaise loput kirsikat. Viipaloi viikunat ja leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi. Hienonna salaatti. Viipaloi tomaatit ja suikaloi sipuli. Yhdistä kasvikset, hedelmät, kuivatut karpalot ja sulaneet kirsikat kulhossa. Sekoita kirsikkakastike lopuksi salaattiin tai tarjoa kastike erikseen.

Vinkki!

Voit korvata raitajuuret puna- tai keltajuurilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt