Pullatorni – valkosuklaalta ja pistaasilta maistuva herkku on juhlien katseenvangitsija
2 h 10 min
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h 10 minPullatorni kootaan pistaasilla ja valkosuklaalla täytetyistä minipullista. Näyttävä ja syötävän ihana rakennelma muistuttaa läheisesti ranskalaista croquembouche-leivonnaista.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.7.2019

Pullatorni – valkosuklaalta ja pistaasilta maistuva herkku on juhlien katseenvangitsija
Ainekset (10 annosta)
Taikina
- 25 gtuorehiivaa
- 2 dlmaitoa
- 1 dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 7 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita
Täyte
- 150 gvalkosuklaata
- 150 gpistaaseja
Lisäksi
- 100 gelintarvikeliimaa (Dr. Oetker)
- 50 gvalkosuklaata
- syötäviä orvokkeja
Pullatorni valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
- Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.
- Kauli taikina levyksi (70 cm x 50 cm) ja levitä sen päälle sulatettu valkosuklaa ja puolet hienonnetuista pistaaseista. Halkaise pullalevy pitkittäin keskeltä ja rullaa sitten molemmat puoliskot kääröiksi.
- Leikkaa pullatangoista sentin paloja ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 30 minuuttia ja voitele pullat munalla ja ripottele pintaan hienonnettuja pistaaseja. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Kokoa hyvin jäähtyneistä minipullista torni käyttäen apuna elintarvikeliimaa. Koristele torni sulatetulla valkosuklaalla ja orvokeilla.
Vinkki!
- Liimaa pullatornin alimmainen kerros kiinni alustaan, niin kokoamisesta tulee helpompaa.
- Mikäli kaupasta ei löydy valmista elintarvikeliimaa, voit valmistaa sen vatkaamalla keskenään 2 dl tomusokeria ja 1 rkl munan valkuaista.
- Voit leipoa pullatornin jääkaappiin jo edellisenä päivänä, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0