Maku

Pullatorni – valkosuklaalta ja pistaasilta maistuva herkku on juhlien katseenvangitsija

2 h 10 min
{
Aktiivinen1 h
Passiivinen1 h 10 min
Pullatorni kootaan pistaasilla ja valkosuklaalla täytetyistä minipullista. Näyttävä ja syötävän ihana rakennelma muistuttaa läheisesti ranskalaista croquembouche-leivonnaista.
KA
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Pia Inberg


Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 25 gtuorehiivaa
  • 2 dlmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 150 gvalkosuklaata
  • 150 gpistaaseja

Lisäksi

  • 100 gelintarvikeliimaa (Dr. Oetker)
  • 50 gvalkosuklaata
  • syötäviä orvokkeja
Tulosta

Pullatorni valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.
  3. Kauli taikina levyksi (70 cm x 50 cm) ja levitä sen päälle sulatettu valkosuklaa ja puolet hienonnetuista pistaaseista. Halkaise pullalevy pitkittäin keskeltä ja rullaa sitten molemmat puoliskot kääröiksi.
  4. Leikkaa pullatangoista sentin paloja ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 30 minuuttia ja voitele pullat munalla ja ripottele pintaan hienonnettuja pistaaseja. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Kokoa hyvin jäähtyneistä minipullista torni käyttäen apuna elintarvikeliimaa. Koristele torni sulatetulla valkosuklaalla ja orvokeilla.

Vinkki!

  • Liimaa pullatornin alimmainen kerros kiinni alustaan, niin kokoamisesta tulee helpompaa.
  • Mikäli kaupasta ei löydy valmista elintarvikeliimaa, voit valmistaa sen vatkaamalla keskenään 2 dl tomusokeria ja 1 rkl munan valkuaista.
  • Voit leipoa pullatornin jääkaappiin jo edellisenä päivänä, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
0