


Pullatorni – valkosuklaalta ja pistaasilta maistuva herkku on juhlien katseenvangitsija
2 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 10 min
Pullatorni kootaan pistaasilla ja valkosuklaalla täytetyistä minipullista. Näyttävä ja syötävän ihana rakennelma muistuttaa läheisesti ranskalaista croquembouche-leivonnaista.
Reseptin ainekset
10 annosta
Taikina
25 g
tuorehiivaa
2 dl
maitoa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Täyte
150 g
valkosuklaata
150 g
pistaaseja
Lisäksi
100 g
elintarvikeliimaa (Dr. Oetker)
50 g
valkosuklaata
syötäviä orvokkeja
Pullatorni – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
- Kohota taikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.
- Kauli taikina levyksi (70 cm x 50 cm) ja levitä sen päälle sulatettu valkosuklaa ja puolet hienonnetuista pistaaseista. Halkaise pullalevy pitkittäin keskeltä ja rullaa sitten molemmat puoliskot kääröiksi.
- Leikkaa pullatangoista sentin paloja ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 30 minuuttia ja voitele pullat munalla ja ripottele pintaan hienonnettuja pistaaseja. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Kokoa hyvin jäähtyneistä minipullista torni käyttäen apuna elintarvikeliimaa. Koristele torni sulatetulla valkosuklaalla ja orvokeilla.
Vinkit!
- Liimaa pullatornin alimmainen kerros kiinni alustaan, niin kokoamisesta tulee helpompaa.
- Mikäli kaupasta ei löydy valmista elintarvikeliimaa, voit valmistaa sen vatkaamalla keskenään 2 dl tomusokeria ja 1 rkl munan valkuaista.
- Voit leipoa pullatornin jääkaappiin jo edellisenä päivänä, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat