Maku

Pullapusut

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Maistuisiko supersuloinen ja pinkkihuulinen pullapusu? Pikaiset pullasuukot syntyvät valmiista pullataikinasta ja saavat sisälleen makean marmeladiyllätyksen.
4
0
Julkaistu: 17.5.2006


Ainekset (16 kpl)

  • 1000 gpullataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 1 1/4 dlmarmeladia (mansikka)

Pinnalle

  • 2 dltomusokeria (mansikka)
  • 2 rklvettä
  • 4 rklkoristerakeita
Tulosta

Nosta pullataikinalevyt yksittäin sulamaan leivinpaperoidulle uunipellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa.

Jaa kohonneet taikinalevyt kahteen osaan ja leivo pikkupulliksi. Kohota pullat hyvin ja kauli ne soikioiksi.

Nosta jokaisen pullasoikion keskelle nokare marmeladia ja taita soikio kaksinkerroin.

Paina kahvilautasella leivonnaisen reunat kiinni noin 1 cm päästä reunasta, jolloin kaari pullahtaa ”huuliksi”.

Paista pusupullia 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sekoita tomusokerista ja vedestä sileä, hieman juokseva tahna.

Koristele jäähtyneet pullapusut kastamalla huulet sokerivesikuorrutukseen ja ripottele kostean kuorrutuksen päälle nonparelleja.

Nosta pullapusut kuivumaan hetkeksi.

Kommentoi »