


Pullapitko kinuskisydämellä – leikkaa siivu ja valmistaudu makeaan yllätykseen!
2 h 10 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 25 min
Tämän pullapitkon sisältä paljastuu makea, kinuskin makuinen yllätys! Nostalgiset tsinuskitoffeet sopivat mitä parhaiten pullan täytteeksi. Leivo karkit taikinatankojen sisään ja letitä pitkoksi.
Reseptin ainekset
2 pitkoa
Taikina
25 g
tuorehiivaa
2 ½ dl
maitoa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Täyte
10 (à 14 g)
tsinuskitoffeepatukkaa
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
1 rkl
raesokeria
Kinuskitäytteinen pullapitko – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
- Kohota pullataikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30 –60 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja peitä toinen puolikas kelmulla ensimmäisen pitkon valmistuksen ajaksi. Jaa puolikas taikina kolmeen osaan ja leivo pitkiksi tangoiksi (noin 40 cm).
- Leikkaa huoneenlämpöiset tsinuskitoffeet pitkittäin halki ja painele pullatankojen keskelle. Yhdistä tankojen toiset päät yhteen ja letitä pitkoksi. Tee samoin taikinan toiselle puolikkaalle. Nosta pullapitkot uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 30 minuuttia peitettynä.
- Voitele pitkot munalla ja ripottele pintaan raesokeria. Paista 200 asteessa 20 –25 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat