Pullapitko kinuskisydämellä – leikkaa siivu ja valmistaudu makeaan yllätykseen!
2 h 10 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 25 minTämän pullapitkon sisältä paljastuu makea, kinuskin makuinen yllätys! Nostalgiset tsinuskitoffeet sopivat mitä parhaiten pullan täytteeksi. Leivo karkit taikinatankojen sisään ja letitä pitkoksi.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.8.2019

Pullapitko kinuskisydämellä – leikkaa siivu ja valmistaudu makeaan yllätykseen!
Reseptin ainekset (2 pitkoa)
Taikina
- 25 gtuorehiivaa
- 2 ½ dlmaitoa
- 1 dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 7 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita
Täyte
- 10 (à 14 g)tsinuskitoffeepatukkaa
Voiteluun
- 1muna
Pinnalle
- 1 rklraesokeria
Kinuskitäytteinen pullapitko valmistuu näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi.
- Kohota pullataikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30 –60 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja peitä toinen puolikas kelmulla ensimmäisen pitkon valmistuksen ajaksi. Jaa puolikas taikina kolmeen osaan ja leivo pitkiksi tangoiksi (noin 40 cm).
- Leikkaa huoneenlämpöiset tsinuskitoffeet pitkittäin halki ja painele pullatankojen keskelle. Yhdistä tankojen toiset päät yhteen ja letitä pitkoksi. Tee samoin taikinan toiselle puolikkaalle. Nosta pullapitkot uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 30 minuuttia peitettynä.
- Voitele pitkot munalla ja ripottele pintaan raesokeria. Paista 200 asteessa 20 –25 minuuttia.

Pullatorni – valkosuklaalta ja pistaasilta maistuva herkku on juhlien katseenvangitsija
Maku

Pullataikina juureen – leivo elämäsi kuohkeimmat ja maukkaimmat pullat hapanjuurella
Maku

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!
Maku

Maailman parhaat korvapuustit syntyvät kokki Alexander Trivedin vinkeillä – reseptin salaisuus on ruskistettu voi!
Kotivinkki

Omena-kanelipuustit – näin tuunaat klassikkopullan uuteen uskoon!
Maku

Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!
Maku

Tyrnipullakranssi – majesteettinen herkku, jonka kierteistä paljastuu kirpsakkaa hilloa
Kotivinkki

Raparperi-kukkapulla – alkukesän kahvipöydän kaunein keskipiste
Maku

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä
Maku

Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille
Maku