Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tehty jaettavaksi

Provencen tomaattikranssi − kääri klassikkopiirakan maut lehtitaikinakuoreen ja kiepauta kranssiksi

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Provencen tomaattikranssi tehdään helposti valmistaikinasta. Ranskalaisesta tomaattipiirakasta tutut maut taipuvat myös näyttäväksi kranssiksi.

12.12.2024
Reseptin ainekset
8 annosta
1 (300 g)
iso lehtitaikinalevy
Täyte
2 (300 g)
tomaattia
½ tl
suolaa
100 g
purjoa
½ rkl
oliiviöljyä
1 tl
provencen yrttiseosta
½ tl
mustapippuria
4 dl (130 g)
gruyere-juustoa raastettuna
100 g
ranskankermaa
2 rkl
dijonsinappia
½ rkl
juoksevaa hunajaa
Voitelu ja koristelu
1
muna
1 rkl
seesaminsiemeniä

Provencen tomaattikranssi − ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pane kuutiot siivilään valumaan, ripottele päälle suola. (Voit ottaa irronneen mehun talteen ja käyttää esimerkiksi pastakastikkeeseen).
  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo pieniksi paloiksi. Kuullota purjo öljyssä pannulla pehmeäksi. Mausta yrttiseoksella ja mustapippurilla, siirrä sivuun jäähtymään. Raasta juusto.
  4. Kauli taikina 45 × 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Sekoita ranskankerma, sinappi ja hunaja. Levitä seos levylle. Lisää tomaatit, purjo ja juustoraaste tasaisesti päälle. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle. Venytä rulla hieman ja käännä se ympyrän muotoon. Leikkaa kranssin pintaan viiltoja noin 5 cm:n välein. Paina syömäpuikolla tai kovalla pillillä viiltojen väleihin painaumat.
  5. Voitele kranssi munalla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Viimeistele timjamilla. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt