


Pretzel-suklaapiirakka
Silkkisen täyteläinen suklaapiirakka on yllättävän helppo valmistaa! Koriste piirakka suolaisilla pretzel-kekseillä. Suolaisten keksien ja suklaa yhdistelmä on koukuttava!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
170 g
Bastogne-keksejä
60 g
pretzel-keksejä
125 g
voita
Täyte
3,3 dl
kuohukermaa
200 g
maitosuklaata
150 g
tummaa suklaata
Koristeluun
pretzel-keksejä
sormisuolaa
Pretzel-suklaapiirakka – ohje:
- Murskaa molemmat keksit hienoksi. Sekoita muruihin sulatettu voi. Painele muruseos tiiviisti metalliseen piirakkavuokaan. Jos haluat ottaa piirakan vuoasta, valitse irtopohjavuoka. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Rouhi maitosuklaa ja tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon suklaapalat. Sekoita hieman ja anna suklaan sulaa muutaman minuutin ajan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin ja seos on tasaista. Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin tunniksi.
- Kaada suklaaseos piirakkapohjan päälle. Nosta piirakka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai yön yli.
- Koristele piirakka pretzel-kekseillä. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat