Pretzel-suklaapiirakka

0
0

Pretzel-suklaapiirakka

Silkkisen täyteläinen suklaapiirakka on yllättävän helppo valmistaa! Koriste piirakka suolaisilla pretzel-kekseillä. Suolaisten keksien ja suklaa yhdistelmä on koukuttava!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 170 gBastogne-keksejä
  • 60 gpretzel-keksejä
  • 125 gvoita

Täyte

  • 3.3 dlkuohukermaa
  • 200 gmaitosuklaata
  • 150 gtummaa suklaata

Koristeluun

  • pretzel-keksejä
  • sormisuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Murskaa molemmat keksit hienoksi. Sekoita muruihin sulatettu voi. Painele muruseos tiiviisti metalliseen piirakkavuokaan. Jos haluat ottaa piirakan vuoasta, valitse irtopohjavuoka. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin 30 minuutiksi.

Rouhi maitosuklaa ja tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon suklaapalat. Sekoita hieman ja anna suklaan sulaa muutaman minuutin ajan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin ja seos on tasaista. Kaada seos kulhoon ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Kaada suklaaseos piirakkapohjan päälle. Nosta piirakka jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Koristele piirakka pretzel-kekseillä. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä