Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään
4 h 55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
4 h 45 minUunissa paistettava porsaan sisäfilee saa makua kiinalaisesta viismausteesta, soijasta sekä aasialaisesta hoisin-kastikkeesta. Hunajainen glaseeraus viimeistelee possun paistopinnan herkulliseksi.
GL
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 4.12.2019

Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2 (á 700 g)porsaan sisäfileetä
Marinadi
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rkl + 1rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rklhoisinkastiketta
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 tl viismaustetta (Chinese five spice)
- 1 tlseesamiöljyä
- 2valkosipulinkynttä
Porsaanfilee valmistetaan uunissa näin:
- Sekoita marinadin aineet kulhossa. Säästä 1 rkl hunajaa myöhempään.
- Leikkaa porsaan fileistä kalvot pois. Laita fileet paksuun muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Ota lihat marinadista ja laita ne uunivuokaan. Kaada loppu marinadi pieneen kattilaan. Lisää marinadiin 1 rkl hunajaa. Keitä marinadia muutama minuutti, kunnes se paksuuntuu.
- Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista fileitä 180-asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
- Nosta liha uunista ja sivele kastike lihan pintaan. Käännä uunin grillivastukset päälle ja grillaa fileitä vielä 3–5 minuuttia vastusten alla. Tarkkaile, ettei liha pala.
- Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.