Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään

4 h 55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 4 h 45 min

Uunissa paistettava porsaan sisäfilee saa makua kiinalaisesta viismausteesta, soijasta sekä aasialaisesta hoisin-kastikkeesta. Hunajainen glaseeraus viimeistelee possun paistopinnan herkulliseksi.

4.12.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
2 (á 700 g)
porsaan sisäfileetä
Marinadi
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl + 1rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
hoisinkastiketta
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
viismaustetta (Chinese five spice)
1 tl
seesamiöljyä
2
valkosipulinkynttä

Porsaanfilee valmistetaan uunissa näin:

  1. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Säästä 1 rkl hunajaa myöhempään.
  2. Leikkaa porsaan fileistä kalvot pois. Laita fileet paksuun muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Ota lihat marinadista ja laita ne uunivuokaan. Kaada loppu marinadi pieneen kattilaan. Lisää marinadiin 1 rkl hunajaa. Keitä marinadia muutama minuutti, kunnes se paksuuntuu.
  4. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista fileitä 180-asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
  5. Nosta liha uunista ja sivele kastike lihan pintaan. Käännä uunin grillivastukset päälle ja grillaa fileitä vielä 3–5 minuuttia vastusten alla. Tarkkaile, ettei liha pala.
  6. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt