


Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään
4 h 55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 4 h 45 min
Uunissa paistettava porsaan sisäfilee saa makua kiinalaisesta viismausteesta, soijasta sekä aasialaisesta hoisin-kastikkeesta. Hunajainen glaseeraus viimeistelee possun paistopinnan herkulliseksi.
Reseptin ainekset
6 annosta
2 (á 700 g)
porsaan sisäfileetä
Marinadi
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl + 1rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
hoisinkastiketta
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
viismaustetta (Chinese five spice)
1 tl
seesamiöljyä
2
valkosipulinkynttä
Porsaanfilee valmistetaan uunissa näin:
- Sekoita marinadin aineet kulhossa. Säästä 1 rkl hunajaa myöhempään.
- Leikkaa porsaan fileistä kalvot pois. Laita fileet paksuun muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Ota lihat marinadista ja laita ne uunivuokaan. Kaada loppu marinadi pieneen kattilaan. Lisää marinadiin 1 rkl hunajaa. Keitä marinadia muutama minuutti, kunnes se paksuuntuu.
- Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista fileitä 180-asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
- Nosta liha uunista ja sivele kastike lihan pintaan. Käännä uunin grillivastukset päälle ja grillaa fileitä vielä 3–5 minuuttia vastusten alla. Tarkkaile, ettei liha pala.
- Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat