Kotivinkki

Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään

4 h 55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
4 h 45 min
Uunissa paistettava porsaan sisäfilee saa makua kiinalaisesta viismausteesta, soijasta sekä aasialaisesta hoisin-kastikkeesta. Hunajainen glaseeraus viimeistelee possun paistopinnan herkulliseksi.
GL
MU
4.3
0


Ainekset (6 annosta)

  • 2 (á 700 g)porsaan sisäfileetä

Marinadi

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rkl + 1rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rklhoisinkastiketta
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 tl viismaustetta (Chinese five spice)
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 2valkosipulinkynttä
Tulosta

Porsaanfilee valmistetaan uunissa näin:

  1. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Säästä 1 rkl hunajaa myöhempään.
  2. Leikkaa porsaan fileistä kalvot pois. Laita fileet paksuun muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Ota lihat marinadista ja laita ne uunivuokaan. Kaada loppu marinadi pieneen kattilaan. Lisää marinadiin 1 rkl hunajaa. Keitä marinadia muutama minuutti, kunnes se paksuuntuu.
  4. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista fileitä 180-asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
  5. Nosta liha uunista ja sivele kastike lihan pintaan. Käännä uunin grillivastukset päälle ja grillaa fileitä vielä 3–5 minuuttia vastusten alla. Tarkkaile, ettei liha pala.
  6. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
MITÄ PIDIT?
4.33
Kommentoi »