


Mainos: Paliskunnat
Hans Välimäen mausteinen pororamen hurmaa – nappaa resepti kokeiluun!
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Tutusta poronkäristyslihasta voi hyvin tehdä muutakin kuin käristystä. Hans Välimäki kokkasi pororamenin Meillä kotona -sivuston videosarjan Hans ja rakkaimmat reseptit ensimmäisessä jaksossa. Ruokaisa keitto on sopivan mausteinen ja yllättävän nopea kokata.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pororamen
½ kg
poronkäristyslihaa
300 g
udon-nuudeleita
4–5 rkl
korianteria hienonnettuna
1–2
valkosipulia murskattuna
2–3 rkl
hienonnettua chiliä (vahvuus 6–7)
2–3 rkl
paahdettua seesamiöljyä (tai maun mukaan)
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 l
kana- tai kasvislientä
suolaa (maun mukaan)
2
paksoita pilkottuna
3–4
keitettyä kananmunaa
1–2 rkl
chilikastiketta
öljyä
Hans Välimäen pororamen valmistuu näin:
- Paista poronkäristysliha kypsäksi pannulla. Katso erillinen ohje alla. Lisää pannulle lopuksi hiukan vettä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumennä kattilassa öljy, lisää valkosipuli, chili ja paksoi (jätä paksoita myös koristeluun). Lisää kana- tai kasvisliemi. Lisää liemeen seesamiöljy, riisiviinietikka ja suola.
- Yhdistä liemi, nuudelit ja kypsät poronkäristyslihat.
- Annostele pororamen kulhoon ja asettele päälle keitetty muna. Koristele korianterisilpulla, paksoilla ja tuoreella chilillä. Mausta chilikastikkeella, seesamiöljyllä sekä tilkalla etikkaa.
Poronkäristyslihan kypsentäminen
Käristyslihan kypsentäminen riippuu siitä, onko käristysliha valmistettu paistista vai lavasta. Suurimpana erona on lihan valmistusaika. Paisti on lihana mureampaa, joten se kypsyy noin 10 minuutissa. Lapakäristys taas vaatii pidemmän valmistusajan, sitä on syytä hauduttaa jopa 45 minuuttia.
Lue lisää herkullisia pororeseptejä osoitteesta: pororeseptit.fi
Katso Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman ensimmäinen jakso tästä. Jaksossa Hans kokkaa pororamenia ja kiinalaista ruokaa rakastava Jukka Tammela mandariinikanaa. Jälkiruoaksi tehdään suklaamoussea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat