


Lapin makuja
Poropiirakka – pellillinen mehevän ruokaisaa piirakkaa sopii arkeen ja juhlaan
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Pellillinen poropiirakkaa valmistuu helposti ja siitä riittää isollekin porukalle. Savupororouhe antaa paljon makua. Puolukat mehevöittävät piirakan.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
1 ps (70 g)
perunamuusihiutaleita
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
200 g
voita
3 rkl
kylmää vettä
Täyte
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 (1 rkl)
rosmariinin oksa
25 g
voita
1 rkl
hunajaa
2 tl
soijakastiketta
4
munaa
2 dl
kermaa
2 dl
maitoa
3 dl
juustoraastetta
2 dl
puolukoita
1 ps (90 g)
savupororouhetta
½ tl
mustapippuria
Poropiirakka (pellillinen) – ohje:
- Levitä leivinpaperi korkeareunaiselle uunipellille.
- Sekoita kulhossa perunahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon kuutioitu huoneenlämpöinen voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina pellin ohuelti pellin pohjalle ja reunoille ja laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Hienonna yrtit. Kuumenna voi pannulla ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää valkosipulit ja hunaja. Paista kunnes sipulit ovat paistuneet pehmeiksi. Mausta paistos soijalla ja rosmariinilla.
- Sekoita kulhossa munat, kerma ja maito. Lisää sipulipaistos, juusto, puolukat ja poro, mausta pippurilla. Levitä täyte taikinapohjan päälle.
- Kypsennä poropiirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia.
Vinkki!
Näin teet poropiirakan jouluisen version:
- Laita 1 pkt (125 g) pehmeää vuohenjuustoa, 1 rkl öljyä ja 2 rkl kermaa sauva- tai tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa loput vispikermapurkista kiinteäksi vaahdoksi ja nostele vaahto vuohenjuustoseoksen joukkoon.
- Laita seos jääkaappiin. Leikkaa piirakka kolmioiksi ja pursota vuohenjuustoa nauhana palan päälle. Koristele rosmariinilla ja puolukoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat