Poro-voileipäkakkupallerot

30 min
0
0

Poro-voileipäkakkupallerot

MU
0
0
Voileipäkakkupallerot saavat makua porosta, fetasta ja suolakurkusta. Helppojen suupalojen ei tarvitse ison kakun tapaan maustua jääkaapissa.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 20 kplpaahtoleipäviipaletta (esim. Vaasan isopaahto graham)
  • 100 gfetajuustoa
  • 100 gkylmäsavustettua poroa
  • 1 kplsuolakurkkua
  • 1 kplvihreä paprika
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 50 gkylmäsavustettua poroa
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Murenna leipä ja feta käsin. Silppua poro, suolakurkku ja paprika hienoksi.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi sähkövatkaimella. Paahtoleipien määrä riippuu leivän kosteudesta. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää leipää.

Silppua kuorrutuksen poro ja ruohosipuli. Pyörittele taikina golfpallon kokoisiksi ja kierittele pallot porossa ja ruohosipulissa.

Säilytä voileipäkakkupallerot peitettynä jääkaapissa tarjoiluun asti. Voit myös valmistaa voileipäkakkupalleroiden taikinan päivää ennen juhlia ja pyöritellä palloiksi vasta juhlapäivänä.

Vinkki!

Vaihda leipä tarvittaessa gluteenittomaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä