Poro-voileipäkakkupallerot
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Voileipäkakkupallerot saavat makua porosta, fetasta ja suolakurkusta. Helppojen suupalojen ei tarvitse ison kakun tapaan maustua jääkaapissa.
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 6.6.2017

Poro-voileipäkakkupallerot
Reseptin ainekset (30 kpl)
- 20 kplpaahtoleipäviipaletta (esim. Vaasan isopaahto graham)
- 100 gfetajuustoa
- 100 gkylmäsavustettua poroa
- 1 kplsuolakurkkua
- 1 kplvihreä paprika
- 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
- 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/4 tlsuolaa
Kuorrutus
- 50 gkylmäsavustettua poroa
- 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
Murenna leipä ja feta käsin. Silppua poro, suolakurkku ja paprika hienoksi.
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi sähkövatkaimella. Paahtoleipien määrä riippuu leivän kosteudesta. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää leipää.
Silppua kuorrutuksen poro ja ruohosipuli. Pyörittele taikina golfpallon kokoisiksi ja kierittele pallot porossa ja ruohosipulissa.
Säilytä voileipäkakkupallerot peitettynä jääkaapissa tarjoiluun asti. Voit myös valmistaa voileipäkakkupalleroiden taikinan päivää ennen juhlia ja pyöritellä palloiksi vasta juhlapäivänä.
Vinkki!
Vaihda leipä tarvittaessa gluteenittomaan.