Poro-sienipyörykät

55 min
4.3
0

Poro-sienipyörykät

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 700 gporonlihaa (jauhettuna)
  • 5 dlsuppilovahveroita
  • 2 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklvoita
  • 1 tlhunajaa
  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 kplmunaa
  • 2 rkllihafondia
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlneilikkaa
  • 1 kpllaakerinlehteä (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 2 dlpuolukkasurvosta (sokeroitu)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Puhdista sienet ja silppua ne. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon sipulit, voi ja hunaja.
Kääntele, kunnes seos on raukeaa. Siirrä sivuun jäähtymään.
Mittaa kulhoon korppujauhot. Sekoita joukkoon ranskankerma, munat, fondi ja mausteet. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
Lisää kulhoon sieniseos ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi.
Pyöritä massasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Lado lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoa poro-sienipyöryköiden lisänä puolukkasurvosta ja juuresmosaiikkia.
•Voit tehdä poro-sienipyörykät hyvissä ajoin ja pakastaa ne. Sulata poropullat jääkaapissa vuorokauden ajan ja kuumenna ne paistinpannussa rasvatilkassa, niin saat kauniin ruskean ja rapean pinnan.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä