Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Poro-sienipyörykät

55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
19.9.2010
Reseptin ainekset
50 kpl
700 g
poronlihaa (jauhettuna)
5 dl
suppilovahveroita
2 kpl
sipulia (silputtuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 rkl
voita
1 tl
hunajaa
3/4 dl
korppujauhoja
200 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
2 kpl
munaa
2 rkl
lihafondia
2 rkl
tuoretta rosmariinia (silputtuna)
1 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1/2 tl
valkopippuria
1/4 tl
neilikkaa
1 kpl
laakerinlehteä (hienonnettuna)
Lisäksi
2 dl
puolukkasurvosta (sokeroitu)

Poro-sienipyörykät – ohje:

  1. Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Puhdista sienet ja silppua ne. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon sipulit, voi ja hunaja.
  3. Kääntele, kunnes seos on raukeaa. Siirrä sivuun jäähtymään.
  4. Mittaa kulhoon korppujauhot. Sekoita joukkoon ranskankerma, munat, fondi ja mausteet. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
  5. Lisää kulhoon sieniseos ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi.
  6. Pyöritä massasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Lado lihapullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  7. Tarjoa poro-sienipyöryköiden lisänä puolukkasurvosta ja juuresmosaiikkia.

Vinkki!

Voit tehdä poro-sienipyörykät hyvissä ajoin ja pakastaa ne. Sulata poropullat jääkaapissa vuorokauden ajan ja kuumenna ne paistinpannussa rasvatilkassa, niin saat kauniin ruskean ja rapean pinnan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt