Maku

Poro-leipäjuustosalaatti

12 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
MU
GL
4.4
1
Julkaistu: 11.9.2013


Ainekset (6 annosta)

Marinoitu leipäjuusto

  • 70 gpekaanipähkinöitä
  • 300 gleipäjuustoa
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 dlhunajaa
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 2 tlroseepippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 3 dlrypsiöljyä

Lisäksi

  • 300 gsalaattisekoitusta
  • 100 gkylmäsavustettua poroa (viipaleina)
  • 1 dlkuivattuja puolukoita
Tulosta

Valmista marinoitu leipäjuusto tarjoilua edeltävänä päivänä.

Paahda pähkinät paistinpannulla. Paloittele leipäjuusto suupaloiksi.

Mittaa kaikki marinoidun leipäjuuston aineet tiiviskantiseen tölkkiin kerroksittain. Sulje kansi ja kääntele tölkkiä, jotta ainekset sekoittuvat hyvin.

Anna leipäjuuston marinoitua seuraavaan päivään, kääntele tölkkiä muutamaan kertaan marinoitumisen aikana.

Revi laakeaan tarjoiluastiaan erilaisia salaatteja. Lusikoi päälle leipäjuustopalat ja pähkinät.

Revi joukkoon poroviipaleita ja ripottele kruunuksi kuivattuja puolukoita.

Kaada lopuksi juuston marinadilientä salaattikastikkeeksi.

1 kommentti