


Koristele muffinimurulla
Klassikko minikoossa! Kuorrutetut porkkanamuffinit maistuvat ihan tutulta porkkanakakulta
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Porkkanamuffinit ovat kuin pieniä porkkanakakkuja, joiden mehevyyden salaisuus on runsas määrä porkkanaraastetta. Paista yksi muffini vain koristeluun. Sipaise pinnalle rento kuorrutus ja koristele muffinimurulla.
Reseptin ainekset
12 kpl
2–3 (400 g)
porkkanaa
100 g
voita (sulatettuna)
3
munaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
kanelia
Kuorrutus
1 dl
kuohukermaa
2 dl
tomusokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
Porkkanamuffinit − ohje:
- Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen pienellä terällä.
- Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa munat ja sokerit kulhossa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää kuivat aineet ja voisula muna-sokeriseokseen muutamassa erässä. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Aseta muffinivuoat muffinssipellin koloihin. Uuninpellillä paistaessa käytä kaksinkertaisia paperivuokia. Jaa täyte vuokiin.
- Paista muffineja 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutusta.
- Vatkaa kerma sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri muutamassa erässä niin, että kerma paksuuntuu kiinteäksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Voit kuorruttaa jäähtyneet muffinit heti tai säilyttää kuorrutetta jääkaapissa ja käyttää myöhemmin.
Vinkki!
Oletko huomannut, että aina yksi muffinivuoka jää vähän vajaaksi. Ei ongelmaa! Paista se muiden kanssa ja jätä kuorruttamatta. Murenna muffini pieniksi muruiksi ja ripottele ne kuorrutteen päälle koristeeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat