


Porkkanaletut ihanalla fetatäytteellä
30 min
Aurinkoiset porkkanaletut maistuvat kaikille! Letut käyvät ateriasta, kun tarjoat niiden kanssa erilaisia lisukkeita. Tee porkkanasose lettuihin itse tai osta se vihannesosaston kylmäaltaasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
porkkanasosetta (5 dl)
2
kananmunaa
5 dl
maitoa tai kaurajuomaa
2 dl
ohrajauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
juoksevaa margariinia tai voisulaa tai rypsiöljyä (50 g)
½–1 tl
suolaa
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rakuunaa tai kirveliä)
Paistamiseen
juoksevaa margariinia (tai rypsiöljyä)
Lisäksi
100 g
raejuustoa tai fetaa
2 dl
paksua jugurttia tai smetanaa
½
kurkku
2
suolakurkkua
1
pieni punasipuli
mustapippuria
Porkkanaletut ja fetatäyte – ohje:
- Jos teet porkkanasoseen itse, anna soseen jäähtyä ennen kuin sekoitat taikinan. Yhdistä kulhossa kaikki taikinan raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.
- Kuumenna paistin- tai lettupannu ja kuumenna siinä valitsemasi rasva. Paista porkkanaletut.
- Jaa kulhoihin sopivia lisäkkeitä. Murusta fetaa, kuutioi kurkkuja ja hienonna punasipulia. Nosta porkkanaletut ja kulhot pöytään. Jokainen voi valita haluamansa lisukkeen kulhoista.
Vinkit!
- Samalla idealla voit valmistaa letut (valmiista) punajuurisoseesta. Punajuuren kaveriksi sopii yrteistä timjami.
- Katso myös pinaattilettujen resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat