Kotivinkki

Porkkanaletut ihanalla fetatäytteellä

30 min
3.8
0

Porkkanaletut ihanalla fetatäytteellä

KA
0
3.8
Aurinkoiset porkkanaletut maistuvat kaikille! Letut käyvät ateriasta, kun tarjoat niiden kanssa erilaisia lisukkeita. Tee porkkanasose lettuihin itse tai osta se vihannesosaston kylmäaltaasta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gporkkanasosetta (5 dl)
  • 2kananmunaa
  • 5 dlmaitoa tai kaurajuomaa
  • 2 dlohrajauhoja
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dljuoksevaa margariinia tai voisulaa tai rypsiöljyä (50 g)
  • ½–1 tlsuolaa
  • (1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rakuunaa tai kirveliä)

Paistamiseen

  • Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Lisäksi

  • 100 graejuustoa tai fetaa
  • 2 dlpaksua jugurttia tai smetanaa
  • ½kurkku
  • 2suolakurkkua
  • 1pieni punasipuli
  • mustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Jos teet porkkanasoseen itse, anna soseen jäähtyä ennen kuin sekoitat taikinan. Yhdistä kulhossa kaikki taikinan raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

2. Kuumenna paistin- tai lettupannu ja kuumenna siinä valitsemasi rasva. Paista porkkanaletut. 

3. Jaa kulhoihin sopivia lisäkkeitä. Murusta fetaa, kuutioi kurkkuja ja hienonna punasipulia. Nosta porkkanaletut ja kulhot pöytään. Jokainen voi valita haluamansa lisukkeen kulhoista.

VINKKI Samalla idealla voit valmistaa letut (valmiista) punajuurisoseesta. Punajuuren kaveriksi sopii yrteistä timjami.

Katso myös pinaattilettujen resepti!

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä