3,8(20)
Porkkanaletut ihanalla fetatäytteellä
Kasvis
30 min
Aurinkoiset porkkanaletut maistuvat kaikille! Letut käyvät ateriasta, kun tarjoat niiden kanssa erilaisia lisukkeita. Tee porkkanasose lettuihin itse tai osta se vihannesosaston kylmäaltaasta.
15.5.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gporkkanasosetta (5 dl)
2kananmunaa
5 dlmaitoa tai kaurajuomaa
2 dlohrajauhoja
1 ½ dlvehnäjauhoja
½ dljuoksevaa margariinia tai voisulaa tai rypsiöljyä (50 g)
½–1 tlsuolaa
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rakuunaa tai kirveliä)
Paistamiseen
Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
Lisäksi
100 graejuustoa tai fetaa
2 dlpaksua jugurttia tai smetanaa
½kurkku
2suolakurkkua
1pieni punasipuli
mustapippuria

1. Jos teet porkkanasoseen itse, anna soseen jäähtyä ennen kuin sekoitat taikinan. Yhdistä kulhossa kaikki taikinan raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

2. Kuumenna paistin- tai lettupannu ja kuumenna siinä valitsemasi rasva. Paista porkkanaletut. 

3. Jaa kulhoihin sopivia lisäkkeitä. Murusta fetaa, kuutioi kurkkuja ja hienonna punasipulia. Nosta porkkanaletut ja kulhot pöytään. Jokainen voi valita haluamansa lisukkeen kulhoista.

VINKKI Samalla idealla voit valmistaa letut (valmiista) punajuurisoseesta. Punajuuren kaveriksi sopii yrteistä timjami.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo