Kotivinkki

Parhaat pinaattiletut

50 min
3
0

Parhaat pinaattiletut

Pinaattiletut ovat ikisuosikki. Ne maistuvat mainiosti myös lapsille. Paista letut pannulla öljyn ja voin seoksessa, niin saat niihin rapeat pitsireunat.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 1 ps pakastepinaattia (150 g)
  • 5 dlmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään, ja anna taikinan tekeytyä 15–30 minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on sulanut ja sen vaahto alkaa laskeutua, kaada pannulle kauhallinen taikinaa. Paista molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.
Vinkki: Kun käytät paistamisessa sekä voita että öljyä, saat hyödynnettyä molempien parhaat puolet. Voista tulee runsaasti makua ja sen reaktioista on helppo lukea paistinpannun lämpötila. Öljy puolestaan kestää kuumempia lämpötiloja eikä pala kuten voi.

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä