Pinaattiletut – koko perheen rakastama resepti
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minPinaattiletut ovat ikisuosikki. Ne maistuvat mainiosti myös lapsille. Paista pinaattiletut pannulla öljyn ja voin seoksessa, niin saat niihin rapeat pitsireunat.
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 16.10.2012

Pinaattiletut – koko perheen rakastama resepti
Reseptin ainekset (8 kpl)
Pinaattiletut
- 1 ps (150 g)pakastepinaattia
- 5 dlmaitoa
- 2kananmunaa
- 3 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Pinaattiletut – ohje:
- Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla.
- Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä 15–30 minuuttia.
- Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on sulanut ja sen vaahto alkaa laskeutua, kaada pannulle kauhallinen taikinaa.
- Paista pinaattiletut molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.
Vinkki!
Kun käytät pinaattilettujen paistamisessa sekä voita että öljyä, saat hyödynnettyä molempien rasvojen parhaat puolet. Voista tulee runsaasti makua ja sen reaktioista on helppo lukea paistinpannun lämpötila. Öljy puolestaan kestää kuumempia lämpötiloja eikä pala kuten voi.