Maku

Porkkanalaatikko raasteesta

1 h 55 min
KA
4.33
0

Joulupöydän helpoin porkkanalaatikko valmistuu porkkanaraasteesta. Tällä reseptillä porkkanalaatikosta tulee mehevä ja maukas ilman porkkanoiden keittämistä!
Tulosta
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo

Ainekset (10 annosta)

  • 3 dlvettä
  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 7 dltäysmaitoa
  • 700 gporkkanaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Näin valmistat porkkanalaatikon raasteesta:

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Lisää maito ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen melkein kypsäksi puuroksi.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja muut aineet puuroon.

Kaada seos voideltuun suureen uunivuokaan, vuole porkkanalaatikon päälle voinokareita.

Kypsennä porkkanalaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.

MITÄ PIDIT?
4.33