Porkkanalaatikko raasteesta
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minJoulupöydän helpoin porkkanalaatikko valmistuu porkkanaraasteesta. Tällä reseptillä porkkanalaatikosta tulee mehevä ja maukas ilman porkkanoiden keittämistä!
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu: 7.11.2016

Porkkanalaatikko raasteesta
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 3 dlvettä
- 1 1/2 dlpuuroriisiä
- 7 dltäysmaitoa
- 700 gporkkanaa
- 2 kplmunaa
- 1 1/2 tlsuolaa
- 2 rklsiirappia
- 1/4 tlvalkopippuria
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Näin valmistat porkkanalaatikon raasteesta:
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen melkein kypsäksi puuroksi.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja muut aineet puuroon.
Kaada seos voideltuun suureen uunivuokaan, vuole porkkanalaatikon päälle voinokareita.
Kypsennä porkkanalaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.