Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minPorkkanalaatikko mannasuurimoilla on pehmeä ja mehevä lisäke joulupöytään. Maun salaisuutena on kerman ja voin lisäksi hunaja, joka antaa porkkanalaatikkoon sopivan makeuden. Suosittelemme!
KA
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.7.2005

Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
Reseptin ainekset (15 annosta)
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
- 3 dlkevytmaitoa
- 1/2 dlmannasuurimoita
- 600 gkeitettyä porkkanaa
- 2 kplmunaa
- 2 dlruokakermaa
- 2 rkljuoksevaa hunajaa
- 3 rklvoita
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
- 15 gvoita
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla valmistuu näin:
- Kaada maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
- Soseuta keitetyt porkkanat ja sekoita sose mannapuuroon. Lisää munat, kerma, hunaja, voi ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon päälle ja valuta hunajaraidat pinnalle.
- Paista porkkanalaatikkoa 150–175-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen porkkanalaatikon resepti!

Porkkanalaatikko ilman riisiä
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Perinteinen porkkanalaatikko
Kotivinkki

Porkkanalaatikko raasteesta
Maku

Bataattilaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku