Maku

Porkkanalaatikko mannasuurimoilla

1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 30 min
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla on pehmeä ja mehevä lisäke joulupöytään. Maun salaisuutena on kerman ja voin lisäksi hunaja, joka antaa porkkanalaatikkoon sopivan makeuden. Suosittelemme!
KA
3.5
0
Julkaistu 26.7.2005


Reseptin ainekset (15 annosta)

Porkkanalaatikko mannasuurimoilla

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dlmannasuurimoita
  • 600 gkeitettyä porkkanaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 3 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 15 gvoita
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
Tulosta

Porkkanalaatikko mannasuurimoilla – ohje:

  1. Kaada maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
  2. Soseuta keitetyt porkkanat ja sekoita sose mannapuuroon. Lisää munat, kerma, hunaja, voi ja mausteet. Sekoita hyvin.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon päälle ja valuta hunajaraidat pinnalle.
  4. Paista porkkanalaatikkoa 150–175-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen porkkanalaatikon resepti!

Kommentoi »