Porkkanalaatikko mannasuurimoista

1 h 55 min
3.8
0

Porkkanalaatikko mannasuurimoista

KA
0
3.8
Porkkanalaatikko mannasuurimoista on pehmeä ja mehevä lisäke joulupöytään. Maun salaisuutena on kerman ja voin lisäksi hunaja, joka antaa porkkanalaatikkoon sopivan makeuden. Suosittelemme!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dlmannasuurimoita
  • 600 gkeitettyä porkkanaa
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 3 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 15 gvoita
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Porkkanalaatikko mannasuurimoista valmistuu näin:

Kaada maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

Soseuta keitetyt porkkanat ja sekoita sose mannapuuroon. Lisää munat, kerma, hunaja, voi ja mausteet. Sekoita hyvin.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon päälle ja valuta hunajaraidat pinnalle.

Paista porkkanalaatikkoa 150–175-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä