


Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
1 h 55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 30 min
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla on pehmeä ja mehevä lisäke joulupöytään. Maun salaisuutena on kerman ja voin lisäksi hunaja, joka antaa porkkanalaatikkoon sopivan makeuden. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
15 annosta
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
3 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
mannasuurimoita
600 g
keitettyä porkkanaa
2 kpl
munaa
2 dl
ruokakermaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
3 rkl
voita
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
15 g
voita
1 rkl
juoksevaa hunajaa
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla – ohje:
- Kaada maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
- Soseuta keitetyt porkkanat ja sekoita sose mannapuuroon. Lisää munat, kerma, hunaja, voi ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon päälle ja valuta hunajaraidat pinnalle.
- Paista porkkanalaatikkoa 150–175-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen porkkanalaatikon ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat