Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
1 h 55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 30 minPorkkanalaatikko mannasuurimoilla on pehmeä ja mehevä lisäke joulupöytään. Maun salaisuutena on kerman ja voin lisäksi hunaja, joka antaa porkkanalaatikkoon sopivan makeuden. Suosittelemme!
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 26.7.2005

Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
Reseptin ainekset (15 annosta)
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
- 3 dlkevytmaitoa
- 1/2 dlmannasuurimoita
- 600 gkeitettyä porkkanaa
- 2 kplmunaa
- 2 dlruokakermaa
- 2 rkljuoksevaa hunajaa
- 3 rklvoita
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
- 15 gvoita
- 1 rkljuoksevaa hunajaa
Porkkanalaatikko mannasuurimoilla – ohje:
- Kaada maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
- Soseuta keitetyt porkkanat ja sekoita sose mannapuuroon. Lisää munat, kerma, hunaja, voi ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä muutama lastu laatikon päälle ja valuta hunajaraidat pinnalle.
- Paista porkkanalaatikkoa 150–175-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen porkkanalaatikon resepti!

Porkkanalaatikko ilman riisiä
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku

Porkkanalaatikko
Maku

Perinteinen porkkanalaatikko
Kotivinkki

Porkkanalaatikko raasteesta
Maku

Bataattilaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku