Maku

Porkkanakuppikakut

1 h
3
2

Hauskojen porkkakuppikakkujen maku on klassikkoleivonnaisesta tuttu, mutta vekkuli muoto kokonaan uusi! Porkkanakuppikakkujen mehevyyden salaisuutena on ananas, joka antaa kakkusille raikkaan maun.
Tulosta
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (14 kpl)

Porkkanakuppikakut

  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmantelirouhetta (tai muita pähkinöitä)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlporkkanaraastetta
  • 135 gananasta (murskaa)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 1 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Porkkanakuppikakut valmistuvat näin:

  1. Mittaa kulhoon rasva, sokeri ja munat. Sekoita ne keskenään.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
  3. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska.
  4. Jaa taikina tukeviin tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä kuorrutus leivonnaisten pinnalle.
  7. Koristele porkkanakuppikakut porkkanaraasteella ja halutessasi pähkinärouheella.

Vinkki!

Kaipaatko reseptiä perinteiseen porkkanakakkuun? Ota talteen tämän huippumehevän porkkanakakun resepti!

MITÄ PIDIT?
3