Maku

Porkkanakuppikakut

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Hauskojen porkkakuppikakkujen maku on klassikkoleivonnaisesta tuttu, mutta vekkuli muoto kokonaan uusi! Porkkanakuppikakkujen mehevyyden salaisuutena on ananas, joka antaa kakkusille raikkaan maun.
3
2
Julkaistu: 2.9.2014


Ainekset (14 kpl)

Porkkanakuppikakut

  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmantelirouhetta (tai muita pähkinöitä)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlporkkanaraastetta
  • 135 gananasta (murskaa)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 1 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
Tulosta

Porkkanakuppikakut valmistuvat näin:

  1. Mittaa kulhoon rasva, sokeri ja munat. Sekoita ne keskenään.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
  3. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska.
  4. Jaa taikina tukeviin tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä kuorrutus leivonnaisten pinnalle.
  7. Koristele porkkanakuppikakut porkkanaraasteella ja halutessasi pähkinärouheella.

Vinkki!

Kaipaatko reseptiä perinteiseen porkkanakakkuun? Ota talteen tämän huippumehevän porkkanakakun resepti!

2 kommenttia