Maku

Porkkanakuppikakut

1 h
3
2

Porkkanakuppikakut

Porkkanakakku taipuu myös hauskoiksi kuppikakuiksi! Porkkanakuppikakkujen mehevyyden salaisuutena on ananas, joka antaa kakkusille raikkaan maun.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlmantelirouhetta (tai muita pähkinöitä)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlporkkanaraastetta
  • 135 gananasta (murskaa)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 1 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista porkkanakakku näin:

Mittaa kulhoon rasva, sokeri ja munat. Sekoita ne keskenään.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.

Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska.

Jaa taikina tukeviin tai kaksinkertaisiin muffinivuokiin.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä kuorrutus leivonnaisten pinnalle.

Koristele porkkanakuppikakut porkkanaraasteella ja halutessasi pähkinärouheella.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä