Porkkanaiset sämpylät

1 h 40 min
5
0

Porkkanaiset sämpylät

KA
LA
MA
0
5
Teksti Irma Kärkkäinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 4 kplporkkanaa (raasteena)
  • 2 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 8 dlsämpyläjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeeksi

  • 2 dllehtipersiljaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Ohjeesta valmistuu 30 minisämpylää.

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi.

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, suola, siirappi tai hunaja sekä kaurahiutaleet. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi rypsiöljy. Taikina saa alustettuna olla napakan tuntuista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.

Jaa taikina 30 palaan. Pyörittele kukin palanen ensin palloksi ja muotoile edelleen porkkanan soikeaksi, toisesta päästään paksummaksi. Pane porkkanaiset pellille ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä 15 minuuttia.

Voitele leivonnaiset munalla ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasossa 12–15 minuuttia.

Koristele porkkanaiset juuri ennen tarjoilua tekemällä hammastikulla sentin syvyinen reikä porkkanaisen paksumpaan päähän. Upota reikään syötävien yrttien oksia ja asettele porkkanaiset kauniisti tarjolle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä