Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanaiset sämpylät

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
6.7.2005
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
4 kpl
porkkanaa (raasteena)
2 1/2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
1 dl
kaurahiutaleita
8 dl
sämpyläjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
Voiteluun
1 kpl
munaa
Koristeeksi
2 dl
lehtipersiljaa

Ohjeesta valmistuu 30 minisämpylää.

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi.

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, suola, siirappi tai hunaja sekä kaurahiutaleet. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi rypsiöljy. Taikina saa alustettuna olla napakan tuntuista.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.

Jaa taikina 30 palaan. Pyörittele kukin palanen ensin palloksi ja muotoile edelleen porkkanan soikeaksi, toisesta päästään paksummaksi. Pane porkkanaiset pellille ja anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä 15 minuuttia.

Voitele leivonnaiset munalla ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasossa 12–15 minuuttia.

Koristele porkkanaiset juuri ennen tarjoilua tekemällä hammastikulla sentin syvyinen reikä porkkanaisen paksumpaan päähän. Upota reikään syötävien yrttien oksia ja asettele porkkanaiset kauniisti tarjolle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt