Maku

Porkkanahodarit – hykerryttävän herkullinen vegevaihtoehto haastaa perinteiset kuumat koirat

2 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen2 h
Porkkanahodareissa sämpylän välistä paljastuu nakin sijasta porkkana. Ennen paistamista porkkanat saavat maustua savun makuisessa marinadissa. Lisää kaveriksi suosikkilisukkeesi ja herkuttele!
KA
LA
MA
MU
VE
4
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (10 kappaletta)

Porkkanahodarit

  • 10hodarisämpylää
  • 10(varhais)porkkanaa

Marinadi porkkanoille

  • 1 dlsoijakastiketta
  • 1 dlvettä
  • ½ dlomenaviinietikkaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlnestesavua
  • ½ tlkorianteria
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ⅓ tlinkivääriä
Tulosta

Porkkanahodarit valmistuvat näin:

  1. Kuori porkkanat.
  2. Kiehauta marinadin aineet laakeassa paistokasarissa ja lisää porkkanat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat vielä hiukan rapsakoita.
  3. Anna porkkanoiden jäähtyä liemessä vähintään pari tuntia. Mitä pidempään pidät liemessä, sitä vahvempi maku porkkanoihin tulee.
  4. Valuta porkkanat liemestä ja kuivaa ne. Kuumenna parila- tai paistinpannulla voita tai rypsiöljyä. Paista porkkanoihin ruskea pinta.
  5. Täytä hodarisämpylät porkkanoilla ja haluamillasi mausteilla, kuten sinapilla, ketsupilla, rucolamajoneesilla ja kurkkusalaatilla.

MITÄ PIDIT?
4