


Porkkanahodarit – hykerryttävän herkullinen vegevaihtoehto haastaa perinteiset kuumat koirat
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Porkkanahodareissa sämpylän välistä paljastuu nakin sijasta porkkana. Ennen paistamista porkkanat saavat maustua savun makuisessa marinadissa. Lisää kaveriksi suosikkilisukkeesi ja herkuttele!
Reseptin ainekset
10 kappaletta
Porkkanahodarit
10
hodarisämpylää
10
(varhais)porkkanaa
Marinadi porkkanoille
1 dl
soijakastiketta
1 dl
vettä
½ dl
omenaviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
nestesavua
½ tl
korianteria
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
⅓ tl
inkivääriä
Porkkanahodarit valmistuvat näin:
- Kuori tai rapsuta porkkanat.
- Kiehauta marinadin aineet laakeassa paistokasarissa ja lisää porkkanat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat vielä hiukan rapsakoita.
- Anna porkkanoiden jäähtyä liemessä vähintään pari tuntia. Mitä pidempään pidät liemessä, sitä vahvempi maku porkkanoihin tulee.
- Valuta porkkanat liemestä ja kuivaa ne. Kuumenna parila- tai paistinpannulla voita tai rypsiöljyä. Paista porkkanoihin ruskea pinta.
- Täytä hodarisämpylät porkkanoilla ja haluamillasi mausteilla, kuten sinapilla, ketsupilla, rucolamajoneesilla ja kurkku- tai maissisalaatilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat