Porkkanahodarit – hykerryttävän herkullinen vegevaihtoehto haastaa perinteiset kuumat koirat
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Porkkanahodareissa sämpylän välistä paljastuu nakin sijasta porkkana. Ennen paistamista porkkanat saavat maustua savun makuisessa marinadissa. Lisää kaveriksi suosikkilisukkeesi ja herkuttele!

Reseptin ainekset 10 kappaletta
Porkkanahodarit
10hodarisämpylää
10(varhais)porkkanaa
Marinadi porkkanoille
1 dlsoijakastiketta
1 dlvettä
½ dlomenaviinietikkaa
1 rklrypsiöljyä
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tlpaprikajauhetta
1 tlnestesavua
½ tlkorianteria
½ tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
⅓ tlinkivääriä
Porkkanahodarit valmistuvat näin:
- Kuori tai rapsuta porkkanat.
- Kiehauta marinadin aineet laakeassa paistokasarissa ja lisää porkkanat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat vielä hiukan rapsakoita.
- Anna porkkanoiden jäähtyä liemessä vähintään pari tuntia. Mitä pidempään pidät liemessä, sitä vahvempi maku porkkanoihin tulee.
- Valuta porkkanat liemestä ja kuivaa ne. Kuumenna parila- tai paistinpannulla voita tai rypsiöljyä. Paista porkkanoihin ruskea pinta.
- Täytä hodarisämpylät porkkanoilla ja haluamillasi mausteilla, kuten sinapilla, ketsupilla, rucolamajoneesilla ja kurkku- tai maissisalaatilla.