4,3(3)
Porkkanahodarit – hykerryttävän herkullinen vegevaihtoehto haastaa perinteiset kuumat koirat
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Porkkanahodareissa sämpylän välistä paljastuu nakin sijasta porkkana. Ennen paistamista porkkanat saavat maustua savun makuisessa marinadissa. Lisää kaveriksi suosikkilisukkeesi ja herkuttele!
Julkaistu 1.7.2019
Maku
Reseptin ainekset 10 kappaletta
Porkkanahodarit
10hodarisämpylää
10(varhais)porkkanaa
Marinadi porkkanoille
1 dlsoijakastiketta
1 dlvettä
½ dlomenaviinietikkaa
1 rklrypsiöljyä
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tlpaprikajauhetta
1 tlnestesavua
½ tlkorianteria
½ tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
⅓ tlinkivääriä

Porkkanahodarit valmistuvat näin:

  1. Kuori tai rapsuta porkkanat.
  2. Kiehauta marinadin aineet laakeassa paistokasarissa ja lisää porkkanat. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat vielä hiukan rapsakoita.
  3. Anna porkkanoiden jäähtyä liemessä vähintään pari tuntia. Mitä pidempään pidät liemessä, sitä vahvempi maku porkkanoihin tulee.
  4. Valuta porkkanat liemestä ja kuivaa ne. Kuumenna parila- tai paistinpannulla voita tai rypsiöljyä. Paista porkkanoihin ruskea pinta.
  5. Täytä hodarisämpylät porkkanoilla ja haluamillasi mausteilla, kuten sinapilla, ketsupilla, rucolamajoneesilla ja kurkku- tai maissisalaatilla.

1 kommentti