Maku

Porkkanagalette – rentoon pellille kyhättävään suolaiseen herkkuun et tarvitse edes piirakkavuoka

1 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
Porkkanagalette on entistä näyttävämpi, kun käytät eri värisiä porkkanoita, mutta maku on yhtä herkullinen tutuilla oransseillakin. Maapähkinävoi saattaa kuulostaa oudolta täytteeltä, mutta se toimii porkkanoiden parina erinomaisesti.
MA
KA
0
0


Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 3 dltäysjyväspelttijauhoja tai -vehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhoja
  • 1muna
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklvettä
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 4porkkanaa (erivärisiä)
  • 1 dlmaapähkinävoita
  • 2–3 tlsoijakastiketta
  • 1 tlhunajaa
  • 1 tlchilihiutaleita

Päälle

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
Tulosta

Porkkanagalette valmistetaan näin:

  1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Siirrä jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
  2. Kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi kiekoiksi.
  3. Sekoita maapähkinävoihin soija, hunaja ja chilihiutaleet. Jos maapähkinävoisi on kovin jäykkää, voit notkistaa täytettä pienellä lorauksella vettä.
  4. Taputtele taikina leivinpaperin päällä ympyräksi (20 cm).
  5. Levitä maapähkinävoi pohjalle, mutta jätä reunoihin muutama sentti paljaaksi. Levitä porkkanakiekot pähkinävoin päälle. Taita leivinpaperin avulla taikinan reunat täytteen päälle. Voitele piiras oliiviöljyllä.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
  7. Koristele porkkanagalette rosmariinilla ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »