Porkkanagalette – rentoon pellille kyhättävään suolaiseen herkkuun et tarvitse edes piirakkavuoka
1 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
Porkkanagalette on entistä näyttävämpi, kun käytät eri värisiä porkkanoita, mutta maku on yhtä herkullinen tutuilla oransseillakin. Maapähkinävoi saattaa kuulostaa oudolta täytteeltä, mutta se toimii porkkanoiden parina erinomaisesti.
MA
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.7.2020

Porkkanagalette – rentoon pellille kyhättävään suolaiseen herkkuun et tarvitse edes piirakkavuoka
Ainekset (4 annosta)
Pohja
- 3 dltäysjyväspelttijauhoja tai -vehnäjauhoja
- 1 dlmantelijauhoja
- 1muna
- ½ dloliiviöljyä
- 2 rklvettä
- ½ tlsuolaa
Täyte
- 4porkkanaa (erivärisiä)
- 1 dlmaapähkinävoita
- 2–3 tlsoijakastiketta
- 1 tlhunajaa
- 1 tlchilihiutaleita
Päälle
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rkltuoretta rosmariinia
Porkkanagalette valmistetaan näin:
- Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Siirrä jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
- Kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi kiekoiksi.
- Sekoita maapähkinävoihin soija, hunaja ja chilihiutaleet. Jos maapähkinävoisi on kovin jäykkää, voit notkistaa täytettä pienellä lorauksella vettä.
- Taputtele taikina leivinpaperin päällä ympyräksi (20 cm).
- Levitä maapähkinävoi pohjalle, mutta jätä reunoihin muutama sentti paljaaksi. Levitä porkkanakiekot pähkinävoin päälle. Taita leivinpaperin avulla taikinan reunat täytteen päälle. Voitele piiras oliiviöljyllä.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Koristele porkkanagalette rosmariinilla ennen tarjoilua.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0