Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanagalette – rentoon pellille kyhättävään suolaiseen herkkuun et tarvitse edes piirakkavuoka

1 h 0 min

Porkkanagalette on entistä näyttävämpi, kun käytät eri värisiä porkkanoita, mutta maku on yhtä herkullinen tutuilla oransseillakin. Maapähkinävoi saattaa kuulostaa oudolta täytteeltä, mutta se toimii porkkanoiden parina erinomaisesti.

16.7.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
3 dl
täysjyväspelttijauhoja tai -vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1
muna
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
vettä
½ tl
suolaa
Täyte
4
porkkanaa (erivärisiä)
1 dl
maapähkinävoita
2–3 tl
soijakastiketta
1 tl
hunajaa
1 tl
chilihiutaleita
Päälle
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta rosmariinia

Porkkanagalette valmistetaan näin:

  1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Siirrä jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
  2. Kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi kiekoiksi.
  3. Sekoita maapähkinävoihin soija, hunaja ja chilihiutaleet. Jos maapähkinävoisi on kovin jäykkää, voit notkistaa täytettä pienellä lorauksella vettä.
  4. Taputtele taikina leivinpaperin päällä ympyräksi (20 cm).
  5. Levitä maapähkinävoi pohjalle, mutta jätä reunoihin muutama sentti paljaaksi. Levitä porkkanakiekot pähkinävoin päälle. Taita leivinpaperin avulla taikinan reunat täytteen päälle. Voitele piiras oliiviöljyllä.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
  7. Koristele porkkanagalette rosmariinilla ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt