


Porkkanagalette – rentoon pellille kyhättävään suolaiseen herkkuun et tarvitse edes piirakkavuoka
1 h 0 min
Porkkanagalette on entistä näyttävämpi, kun käytät eri värisiä porkkanoita, mutta maku on yhtä herkullinen tutuilla oransseillakin. Maapähkinävoi saattaa kuulostaa oudolta täytteeltä, mutta se toimii porkkanoiden parina erinomaisesti.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
3 dl
täysjyväspelttijauhoja tai -vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1
muna
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
vettä
½ tl
suolaa
Täyte
4
porkkanaa (erivärisiä)
1 dl
maapähkinävoita
2–3 tl
soijakastiketta
1 tl
hunajaa
1 tl
chilihiutaleita
Päälle
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta rosmariinia
Porkkanagalette valmistetaan näin:
- Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Siirrä jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
- Kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi kiekoiksi.
- Sekoita maapähkinävoihin soija, hunaja ja chilihiutaleet. Jos maapähkinävoisi on kovin jäykkää, voit notkistaa täytettä pienellä lorauksella vettä.
- Taputtele taikina leivinpaperin päällä ympyräksi (20 cm).
- Levitä maapähkinävoi pohjalle, mutta jätä reunoihin muutama sentti paljaaksi. Levitä porkkanakiekot pähkinävoin päälle. Taita leivinpaperin avulla taikinan reunat täytteen päälle. Voitele piiras oliiviöljyllä.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Koristele porkkanagalette rosmariinilla ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat