Parasta päälle
Tätä piirakkaa teet uudestaankin! Rapea voitaikinapohja saa ylleen vaahdotettua fetaa ja paistettuja porkkanoita – ota talteen Anni Paakkunaisen resepti
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Valmiista voi- tai lehtitaikinasta tulee ihana suolainen piirakka, jonka päällisiä voit vaihdella sesongin mukaan. Tässä versiossa päällä on vaahdotettua fetaa, voissa paistettuja porkkanoita, chiliä, pinjansiemeniä ja raikasta rucolaa. Ota talteen Annin uunissa -vaikuttajan resepti!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
400 g
valmista lehti- tai voitakinaa (pakaste)
1
muna (voiteluun)
2 rkl
siemensekoitusta
Vaahdotettu feta
200 g
fetajuustoa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
maustamatonta jogurttia
½ tl
mustapippuria
1
valkosipulin kynsi
½
sitruunan raastettu kuori
Paistetut porkkanat
400 g
porkkanoita
2 rkl
voita
5 oksaa
timjamia
½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
½
punainen chili
3 rkl
paahdettuja pinjasiemeniä
50 g
rucolaa

- Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön.
- Tee vaahdotettu feta. Murenna fetajuusto hienoksi muruksi käsin tai haarukalla suoraan kulhoon. Lisää tuorejuusto ja jogurtti, vatkaa kuohkeaksi. Mausta pippurilla. Purista valkosipulinkynsi ja raasta sitruunankuori joukkoon, sekoita. Laita hetkeksi jääkaappiin.
- Kauli taikina uunipellin kokoiseksi suoraan leivinpaperin päälle. Vedä viillot reunoille niin, että jätät piirakkaan noin 2 cm leveät reunat, joihin ei tule täytettä. Pistele piirakka haarukalla. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle siemeniä.
- Paista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.
- Kun piirakka on uunissa, pese porkkanat ja leikkaa ohuet pituussuunnassa puoliksi, paksut neljään osaan. Paista porkkanat pehmeän pureskeltaviksi voissa pannulla timjamin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
- Levitä vaahdotettu feta hieman jäähtyneen piirakan päälle. Voit painella kohonnutta pohjaa hieman alas.
- Asettele porkkanat fetan päälle. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi ja paahda pinjansiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. Viimeistele piirakka rucolalla, pinjansiemenillä ja chiliviipaleilla.
Vinkki! Piirakka on helppo varioida. Kokeile päällisiksi porkkanoiden lisäksi tai tilalle värikkäitä raitajuuria. Piirakan reunat voit viimeistellä siementen sijaan pähkinöillä ja kuivatuilla yrteillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat