Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkana-ambrosiakakku

30 min

Tässä on iki-ihana ja helppo klassikkokakku uudella twistillä. Mantelijauhot ja hienojakoinen porkkanaraaste tekevät kakusta vastustamattoman mehevän. Kakun maun kruunaavat jauhettu kardemumma ja sitruunainen tomusokerikuorrutus. Ambrosia kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä, koska kakku vain paranee vetäytyessään.

26.4.2016
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
150 g
voita
3 kpl
munaa (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
mantelijauhoja (hienojakoisia, esim. Sallinen)
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1 dl
porkkanaa raastettuna (hienojakoista raastetta)
1 tl
sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunanmehua
elintarvikeväriä
Vuokaan
voita
mantelijauhoja

Sulata voi kattilassa. Siirrä voisula pois levyltä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. 

Raasta porkkana hienojakoiseksi raasteeksi. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti ja raasta sitruunan kuori hienoksi.

Lisää muna-sokerivaahtoon voisula, porkkana- ja sitruunankuoriraaste sekä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun laakeaan vuokaan (n. 25 cm x 25 cm).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku saa kauniin värin ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vadille. Kuorruta vasta täysin jäähtyneenä.

Sekoita yhteen tomusokeri ja sitruunamehu. Värjää halutessasi osa kuorrutuksesta elintarvikevärillä.

Kuorruta kakku. Säilytä kakku tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Voit korvata sitruunankuoren ja -mehun appelsiininkuorella ja mehulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt