Porkkana-ambrosiakakku

30 min
0
0

Porkkana-ambrosiakakku

Tässä on iki-ihana ja helppo klassikkokakku uudella twistillä. Mantelijauhot ja hienojakoinen porkkanaraaste tekevät kakusta vastustamattoman mehevän. Kakun maun kruunaavat jauhettu kardemumma ja sitruunainen tomusokerikuorrutus. Ambrosia kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä, koska kakku vain paranee vetäytyessään.
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlmantelijauhoja (hienojakoisia, esim. Sallinen)
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tljauhettua kardemummaa
  • 1 dlporkkanaa raastettuna (hienojakoista raastetta)
  • 1 tlsitruunan kuorta hienoksi raastettuna (luomu)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklsitruunanmehua
  • elintarvikeväriä

Vuokaan

  • voita
  • mantelijauhoja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Sulata voi kattilassa. Siirrä voisula pois levyltä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. 

Raasta porkkana hienojakoiseksi raasteeksi. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti ja raasta sitruunan kuori hienoksi.

Lisää muna-sokerivaahtoon voisula, porkkana- ja sitruunankuoriraaste sekä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun laakeaan vuokaan (n. 25 cm x 25 cm).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku saa kauniin värin ja tuntuu tikulla testattaessa kypsältä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vadille. Kuorruta vasta täysin jäähtyneenä.

Sekoita yhteen tomusokeri ja sitruunamehu. Värjää halutessasi osa kuorrutuksesta elintarvikevärillä.

Kuorruta kakku. Säilytä kakku tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki!

Voit korvata sitruunankuoren ja -mehun appelsiininkuorella ja mehulla.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä