Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pölynimurit

2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min

Pölynimurit eli punssirullat ovat ruotsalaisten rakastamia klassikkoherkkuja. Marsipaanipintaisten leivosten muoto muistuttaa hauskasti vanhaa pölynimurimallia.

24.6.2014
Reseptin ainekset
20 kpl
Massa
1/2 kpl
valmista täytekakkupohjaa (5-6 dl murennettuna)
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1 1/2 dl
kookoshiutaleita
150 g
voita (pehmeää)
1/2 dl
kaakaojauhetta (tummaa)
2 rkl
punssia (tai rommia)
Päälle
500 g
marsipaania (vihreää, huoneenlämpöisenä)
1/2 dl
tomusokeria (kaulimiseen)
Koristeluun
200 g
tummaa suklaata

Sekoita monitoimikoneessa kakkumurut, kaura- ja kookoshiutaleet, kuutioitu voi ja kaakaojauhe tasaiseksi massaksi.

Sekoita massaan lopuksi alkoholi. Massan tulee olla notkeaa mutta melko jämäkkää. Jos se on liian löysää, lisää hieman kakunmuruja, kaurahiutaleita tai kookosta.

Siirrä massa pursotuspussiin ilman tyllaosaa.

Kauli marsipaani tomusokerin avulla 2–3 mm paksuksi levyksi (noin 30 × 30 cm). Leikkaa marsipaani kolmeksi 10 cm leveäksi suikaleeksi.

Pursota marsipaanisuikaleille täytemassaa. Kääri jokainen marsipaanisuikale täytemassan ympärille ja purista saumakohta tiiviisti kiinni. Leikkaa 5–6 cm pitkiksi pätkiksi.

Sulata paloiteltu suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla ja 30 sekunnin välein sekoittaen.

Kasta leivonnaisten molemmat päät suklaaseen. Nosta ne kuivumaan leivinpaperilla vuoratulle lautaselle.

Nosta leivonnaiset jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi. Säilytä viileässä, kannellisessa rasiassa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt