Pölynimurit

2 h 50 min
3.5
2

Pölynimurit

Pölynimurit eli punssirullat ovat ruotsalaisten rakastamia klassikkoherkkuja. Marsipaanipintaisten leivosten muoto muistuttaa hauskasti vanhaa pölynimurimallia.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Massa

  • 1/2 kplvalmista täytekakkupohjaa (5-6 dl murennettuna)
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 rklpunssia (tai rommia)

Päälle

  • 500 gmarsipaania (vihreää, huoneenlämpöisenä)
  • 1/2 dltomusokeria (kaulimiseen)

Koristeluun

  • 200 gtummaa suklaata

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN2 h

Sekoita monitoimikoneessa kakkumurut, kaura- ja kookoshiutaleet, kuutioitu voi ja kaakaojauhe tasaiseksi massaksi.

Sekoita massaan lopuksi alkoholi. Massan tulee olla notkeaa mutta melko jämäkkää. Jos se on liian löysää, lisää hieman kakunmuruja, kaurahiutaleita tai kookosta.

Siirrä massa pursotuspussiin ilman tyllaosaa.

Kauli marsipaani tomusokerin avulla 2–3 mm paksuksi levyksi (noin 30 × 30 cm). Leikkaa marsipaani kolmeksi 10 cm leveäksi suikaleeksi.

Pursota marsipaanisuikaleille täytemassaa. Kääri jokainen marsipaanisuikale täytemassan ympärille ja purista saumakohta tiiviisti kiinni. Leikkaa 5–6 cm pitkiksi pätkiksi.

Sulata paloiteltu suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla ja 30 sekunnin välein sekoittaen.

Kasta leivonnaisten molemmat päät suklaaseen. Nosta ne kuivumaan leivinpaperilla vuoratulle lautaselle.

Nosta leivonnaiset jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi. Säilytä viileässä, kannellisessa rasiassa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä