


Baskimaan juustokakku – poltettu juustokakku on unelmaherkku sinulle, joka rakastat karamellisoituneita makuja!
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Baskimaan juustoakku eli poltettu juustokakku on laiskan leipurin unelma, sillä pohjan teon voi unohtaa ja kakun saa luvan kanssa unohtaa uuniin pidemmäksi aikaa: pitkä paistaminen nimittäin tekee kermasta ja sokerista kakkuun kiinnostavan, hieman karvaan ja karamellisoituneen pinnan. Tätä täytyy kokeilla!
Reseptin ainekset
10 annosta
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl
sokeria
3
munaa
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
maissijauhoja
Voitelu
1 rkl
voita
Poltettu juustokakku valmistuu näin:
- Voitele irtopohjavuoka (ø 20 cm). Levitä pohjalle ja reunoille kaksi leivinpaperia päällekkäin. Voitele myös päällimmäinen leivinpaperi, jotta juustokakku irtoaa kypsänä paremmin vuoasta.
- Pehmennä tuorejuusto vatkaimella ja lisää joukkoon sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja lopuksi keskenään sekoitetut vaniljasokeri, suola ja maissijauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 1½ tuntia tai kunnes kakun pinta on tummanruskea.
- Jäähdytä juustokakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin. Poltettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä.
Vinkki!
Poltettu juustokakku maistuu sellaisenaan jälkiruokana ja kahvin kanssa. Halutessasi voit tarjota kakun kanssa raikasta mansikkakastiketta tai marjoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat