Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Polkka-mansikkajäätelö

15 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 14 h 0 min

Pyöritä jätskivohveliin piparminttuista ja mansikkaista jäätelöä! Kermainen, mutta raikas polkkajäätelö ja makeat mansikkahillokeraidat tekevät polkka-mansikkajäätelöstä täydellisen kesäherkun.

15.7.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
2 dl
kuohukermaa
3 dl
täysmaitoa
1 dl
makeisia (polkkakarkkeja rouhittuna)
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria (erikoishienoa)
Mansikkahilloke
200 g
mansikoita
3/4 dl
sokeria
Koristelu
1/2 dl
makeisia (polkkakarkkeja rouhittuna)

Kuumenna kerma, maito ja karkkimurut kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoittele kuumennuksen aikana, jotta seos ei pala pohjaan ja karkit liukenevat paremmin nesteeseen.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Kaada höyryävän kuuma kermaseos keltuaisvaahtoon edelleen vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna hiljalleen sekoitellen noin 85-asteiseksi.

Jäähdytä jäätelömassa jääkappikylmäksi, mieluiten yön yli.

Perkaa ja puolita mansikat. Mittaa kattilaan mansikat ja sokeri. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia. Jäähdytä hilloke jääkaappikylmäksi.

Valmista jäätelömassa jäätelöksi jäätelökoneella (noin puoli tuntia).

Siirrä pehmeä jäätelö kannelliseen pakastuksenkestävään astiaan. Sekoita mansikkahilloke huolettomasti jäätelön joukkoon. Jäädytä jäätelöä pakastimessa ainakin parin tunnin ajan.

Tarjoa polkka-mansikkajäätelö palloina jäätelövohveleista. Ripottele päälle hieman polkkakarkkirouhetta.

* Voit tarjota polkka-mansikkajäätelön myös jälkiruokamaljoista mansikoiden ja polkkakarkkirouheen kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt