Maku

Polkka-mansikkajäätelö

15 h
4
0

Polkka-mansikkajäätelö

Pyöritä jätskivohveliin piparminttuista ja mansikkaista jäätelöä! Kermainen, mutta raikas polkkajäätelö ja makeat mansikkahillokeraidat tekevät polkka-mansikkajäätelöstä täydellisen kesäherkun.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 dltäysmaitoa
  • 1 dlmakeisia (polkkakarkkeja rouhittuna)
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria (erikoishienoa)

Mansikkahilloke

  • 200 gmansikoita
  • 3/4 dlsokeria

Koristelu

  • 1/2 dlmakeisia (polkkakarkkeja rouhittuna)

Tee näin

15 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN14 h

Kuumenna kerma, maito ja karkkimurut kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoittele kuumennuksen aikana, jotta seos ei pala pohjaan ja karkit liukenevat paremmin nesteeseen.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Kaada höyryävän kuuma kermaseos keltuaisvaahtoon edelleen vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna hiljalleen sekoitellen noin 85-asteiseksi.

Jäähdytä jäätelömassa jääkappikylmäksi, mieluiten yön yli.

Perkaa ja puolita mansikat. Mittaa kattilaan mansikat ja sokeri. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia. Jäähdytä hilloke jääkaappikylmäksi.

Valmista jäätelömassa jäätelöksi jäätelökoneella (noin puoli tuntia).

Siirrä pehmeä jäätelö kannelliseen pakastuksenkestävään astiaan. Sekoita mansikkahilloke huolettomasti jäätelön joukkoon. Jäädytä jäätelöä pakastimessa ainakin parin tunnin ajan.

Tarjoa polkka-mansikkajäätelö palloina jäätelövohveleista. Ripottele päälle hieman polkkakarkkirouhetta.

Vinkki!

* Voit tarjota polkka-mansikkajäätelön myös jälkiruokamaljoista mansikoiden ja polkkakarkkirouheen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä