


Pizzatangot
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Reseptin ainekset
30 kpl
500 g
lehtitaikinaa (pakaste)
75 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
1 rkl
pizzamaustetta
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pizzatangot – ohje:
- Sulata levyt pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Kauli taikinalevyt hieman isommiksi eli 10×25 cm:n kokoisiksi.
- Sivele taikinalevyt munalla. Sekoita juustoraaste ja pizzamauste. Painele voidellut taikinalevyt yksitellen maustettuun juustoraasteeseen.
- Leikkaa kukin levy taikinapyörän avulla 5–6 tangoksi. Pyöräytä tangot kierteille ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pizzatankoja 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Tarjoa pizzatangot sellaisenaan tai vaikkapa kurkkuraasteella ja yrteillä maustetun ruoanvalmistusjogurtin kanssa.
Vinkit!
- Samasta taikinasta syntyvät myös pizzamaiset leipäset. Leikkaa taikinalevyt annospaloiksi ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele taikinalle kinkkusilppua, pizzamaustetta sekä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.
- Gluteenittomat, rapeat leipälautat syntyvät, kun leikkaat gluteenittoman patongin ohuiksi viipaleiksi ja sivelet viipaleille ketsuppia. Ripottele päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi ja rapeiksi. Jos haluat leipäsistä ruokaisampia, käytä päällysteenä myös kinkku- tai broilerileikkeleitä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat