Pizzatangot

25 min
0
0

Pizzatangot

KA
0
0
Teksti Virpi Tissari-Simola
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 500 glehtitaikinaa (pakaste)
  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raasteena)
  • 1 rklpizzamaustetta

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Sulata levyt pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kauli taikinalevyt hieman isommiksi eli 10×25 cm:n kokoisiksi.

Sivele taikinalevyt munalla. Sekoita juustoraaste ja pizzamauste. Painele voidellut taikinalevyt yksitellen maustettuun juustoraasteeseen.

Leikkaa kukin levy taikinapyörän avulla 5–6 tangoksi. Pyöräytä tangot kierteille ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pizzatankoja 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Tarjoa pizzatangot sellaisenaan tai vaikkapa kurkkuraasteella ja yrteillä maustetun ruoanvalmistusjogurtin kanssa.

•Samasta taikinasta syntyvät myös pizzamaiset leipäset. Leikkaa taikinalevyt annospaloiksi ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele taikinalle kinkkusilppua, pizzamaustetta sekä juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

•Gluteenittomat, rapeat leipälautat syntyvät, kun leikkaat gluteenittoman patongin ohuiksi viipaleiksi ja sivelet viipaleille ketsuppia. Ripottele päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi ja rapeiksi. Jos haluat leipäsistä ruokaisampia, käytä päällysteenä myös kinkku- tai broilerileikkeleitä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä