Pizzarullakierre juustodipillä on illanistujaisten taattu vetonaula

1 h 45 min
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
3.35
0

Pizzarullakierre on mitä mainion tarjoiltava illanistujaisiin. Pizzarulla paistetaan renkaana, dipille jää mukavasti tilaa renkaan keskelle.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 1 pussiSunnuntai Kuivahiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1 rklöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dlSunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja

Täyte

  • 250 gjauhelihaa
  • 1–2 tlrypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tlsokeria
  • ½ rkubasilikaa
  • 200 gmozzarellaa
  • 1muna (voiteluun)
  • 2 rklseesaminsiemeniä

Dippi

  • 2½ dlruokakermaa
  • 100 g cheddarjuustoa
  • 2 rklperunajauhoja

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Pizzarullakierre valmistuu näin:

  1. Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Lisää joukkoon öljy ja suola. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä.
  2. Valmista täyte ruskistamalla jauheliha. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta täyte suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja hienonnetulla basilikalla. Anna hautua hetki.
  3. Valmista dippi lisäämällä ruokakerma, cheddarjuusto ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut joukkoon ja seos on kiehahtanut.
  4. Kaulitse taikina 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi ja levitä täyte sen päälle. Rullaa taikina pötköksi ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle renkaaksi. Voitele pizzarulla kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Leikkaa pintaan saksilla tai veitsellä pieniä viiltoja. Paista pizzarulla 200-asteisessa uunissa (tasalämpö) noin 30–45 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut pintaansa kauniin värin.
  5. Laita pizzarullan keskelle kulho ja kaada siihen dippi. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

MITÄ PIDIT?
3.35