


Mainos:
Pizzarullakierre juustodipillä on illanistujaisten taattu vetonaula
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pizzarullakierre on mitä mainion tarjoiltava illanistujaisiin. Pizzarulla paistetaan renkaana, dipille jää mukavasti tilaa renkaan keskelle.
Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
1 pussi
Sunnuntai Kuivahiivaa
2 dl
vettä
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
5 dl
Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
Täyte
250 g
jauhelihaa
1–2 tl
rypsiöljyä
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
400 g
tomaattimurskaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
½ rku
basilikaa
200 g
mozzarellaa
1
muna (voiteluun)
2 rkl
seesaminsiemeniä
Dippi
2½ dl
ruokakermaa
100 g
cheddarjuustoa
2 rkl
perunajauhoja
Pizzarullakierre – ohje:
- Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Lisää joukkoon öljy ja suola. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä.
- Valmista täyte ruskistamalla jauheliha. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta täyte suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja hienonnetulla basilikalla. Anna hautua hetki.
- Valmista dippi lisäämällä ruokakerma, cheddarjuusto ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut joukkoon ja seos on kiehahtanut.
- Kaulitse taikina 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi ja levitä täyte sen päälle. Rullaa taikina pötköksi ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle renkaaksi. Voitele pizzarulla kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Leikkaa pintaan saksilla tai veitsellä pieniä viiltoja. Paista pizzarulla 200-asteisessa uunissa (tasalämpö) noin 30–45 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut pintaansa kauniin värin.
- Laita pizzarullan keskelle kulho ja kaada siihen dippi. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat