Pizzakääretorttu – pepperonipizza ja salaatti samassa paketissa
1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
50 minPizzakääretorttu on rullalle kääritty pepperonipizza, joka täytetään rapealla valkosipulilla ja tuoreella oreganolla maustetulla salaatilla. Suolainen kääretorttu on illanistujaisten tai leffaillan varma hitti!
MU
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.12.2019

Pizzakääretorttu – pepperonipizza ja salaatti samassa paketissa
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pizzapohja
- 2 dlvettä
- 25 gtuorehiivaa
- 1 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 5 dl00-vehnäjauhoja
- 4 rkloliiviöljyä
Täyte
- 2 dltomaattikastiketta
- 150 gjuustoraastetta
- 75 gpepperonia
Salaatti
- 200 gsalaattisekoitusta
- ¼ rkutuoretta oreganoa
- 1valkosipulinkynsi
- ½chiliä
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlmustapippuria
Koristelu
- 1 dlmajoneesia tai aiolia
- ½chiliä
- 1–2 rkloreganoa
- 1–2 rklseesaminsiemeniä
Pizzakääretorttu valmistetaan näin:
- Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri ja suola. Vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 min.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää tomaattikastike, juustoraaste ja pepperonit. Paista 225 asteessa noin 20 min. Ota pizza uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Hienonna salaattiin oregano, valkosipuli ja chili. Lisää öljy ja pippuri. Sekoita ja levitä salaatti pizzan päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla.
- Nosta rulla tarjolle saumapuoli alaspäin. Levitä päälle majoneesia, chiliä, oreganoa ja mustia seesaminsiemeniä.

Suolainen kääretorttu – kääri sienillä täytetty pannukakku näppärästi rullalle
Maku

Kalakukkokääretorttu – voitko uskoa, että kalakukon voi kierittää myös kääröksi? Tekeminen on yhtä helppoa kuin kääretortun tai korvapuustien rullaaminen!
Maku

Savulohikääretorttu – pyöräytä voileipäkakku iloisesti rullalle!
Kotivinkki

Munakaswrapit – rullaa munakasletun sisään lempitäytteesi ja nauti!
Kotivinkki

Kaalikääretorttu – tee syksyn suosikkiruoka uudella tavalla!
Maku

Jauheliha-munakasrulla
Maku

Pepperoni-kasvispizzat
Maku