Maku

Pizzakääretorttu – pepperonipizza ja salaatti samassa paketissa

1 h 15 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen50 min
Pizzakääretorttu on rullalle kääritty pepperonipizza, joka täytetään rapealla valkosipulilla ja tuoreella oreganolla maustetulla salaatilla. Suolainen kääretorttu on illanistujaisten tai leffaillan varma hitti!
MU
3.25
1
Teksti Mika Rampa
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (6 annosta)

Pizzapohja

  • 2 dlvettä
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 5 dl00-vehnäjauhoja
  • 4 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 2 dltomaattikastiketta
  • 150 gjuustoraastetta
  • 75 gpepperonia

Salaatti

  • 200 gsalaattisekoitusta
  • ¼ rkutuoretta oreganoa
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½chiliä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlmustapippuria

Koristelu

  • 1 dlmajoneesia tai aiolia
  • ½chiliä
  • 1–2 rkloreganoa
  • 1–2 rklseesaminsiemeniä
Tulosta

Pizzakääretorttu valmistetaan näin:

  1. Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri ja suola. Vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 min.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää tomaattikastike, juustoraaste ja pepperonit. Paista 225 asteessa noin 20 min. Ota pizza uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Hienonna salaattiin oregano, valkosipuli ja chili. Lisää öljy ja pippuri. Sekoita ja levitä salaatti pizzan päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla.
  4. Nosta rulla tarjolle saumapuoli alaspäin. Levitä päälle majoneesia, chiliä, oreganoa ja mustia seesaminsiemeniä.

MITÄ PIDIT?
3.25
1 kommentti