


Pizzakääretorttu – pepperonipizza ja salaatti samassa paketissa
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Pizzakääretorttu on rullalle kääritty pepperonipizza, joka täytetään rapealla valkosipulilla ja tuoreella oreganolla maustetulla salaatilla. Suolainen kääretorttu on illanistujaisten tai leffaillan varma hitti!
Reseptin ainekset
6 annosta
Pizzapohja
2 dl
vettä
25 g
tuorehiivaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
5 dl
00-vehnäjauhoja
4 rkl
oliiviöljyä
Täyte
2 dl
tomaattikastiketta
150 g
juustoraastetta
75 g
pepperonia
Salaatti
200 g
salaattisekoitusta
¼ rku
tuoretta oreganoa
1
valkosipulinkynsi
½
chiliä
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
mustapippuria
Koristelu
1 dl
majoneesia tai aiolia
½
chiliä
1–2 rkl
oreganoa
1–2 rkl
seesaminsiemeniä
Pizzakääretorttu – ohje:
- Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sokeri ja suola. Vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 min.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää tomaattikastike, juustoraaste ja pepperonit. Paista 225 asteessa noin 20 min. Ota pizza uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Hienonna salaattiin oregano, valkosipuli ja chili. Lisää öljy ja pippuri. Sekoita ja levitä salaatti pizzan päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla.
- Nosta rulla tarjolle saumapuoli alaspäin. Levitä päälle majoneesia, chiliä, oreganoa ja mustia seesaminsiemeniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat