Maku

Pitsapohja – helppo resepti, jolla saat pellillisen pitsaa

40 min
5
0

Pitsapohja – helppo resepti, jolla saat pellillisen pitsaa

MA
MU
0
5
Teksti Maku-toimitus
Tulosta
Mainos
Pitsapohja, jonka voit valmistaa perinteiseen tyyliin pellille. Vain muutamalla raaka-aineella pyöräytät hyvän pitsataikinan – täytteissä voit sitten päästää luovuuden valloilleen.

Ainekset (4 annosta)

Pitsapohja

  • 1 tlsuolaa
  • 1 pskuivahiivaa
  • 2 ½ dlvettä
  • 5 dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Pitsapohja valmistuu näin:

  1. Lisää suola ja kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Alusta jauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  2. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja täytä haluamillasi täytteillä.
  3. Paista pitsaa 225-asteessa 15–20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
5