Maku

Pullat kierteellä! Pehmeät pistaasipullat katoavat parempiin suihin alta aikayksikön

2 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 45 min
Näissä pullissa ihastuttaa pähkinäinen pistaasitäyte ja koristelu. Pehmeät kierrepullat saavat ylleen herkullisen kuorrutteen – ja tietenkin pistaasimuruja.
0
0
Julkaistu: 8.10.2020


Ainekset (12 kpl)

Pullataikina

  • 2½ dlkaurajuomaa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 dlsokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1muna
  • 1½ dlkaurajauhoja
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Pistaasitäyte

  • 200 gkuorittuja pistaaseja
  • 125 gpehmeää voita
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • ¼ tlsuolaa

Koristelu

  • 75 gmaustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly Påmackan)
  • 2 rkltomusokeria
  • ½ dlpistaaseja rouhittuna
Tulosta

Pistaasipullat valmistetaan näin:

  1. Liuota kädenlämpöiseen kaurajuomaan hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Kohota taikinaa liinan alla tunnin ajan.
  2. Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen suorakaiteen muotoinen levy.
  3. Mittaa täytteen aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte taikinalle. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12 palaan. Nosta palat leivinpaperin päälle uunivuokaan (20 cm x 30 cm). Peitä vuoka liinalla ja kohota vähintään puoli tuntia.
  4. Voitele kierteet munalla ja paista 200 asteessa alatasolla 15 minuuttia.
  5. Sekoita levite ja tomusokeri tahnaksi. Levitä kuorrutus pullien päälle ja viimeistele pistaasimuruilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ideoita ja inspiraatiota leivontaan!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »