


Pullat kierteellä! Pehmeät pistaasipullat katoavat parempiin suihin alta aikayksikön
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Näissä pullissa ihastuttaa pähkinäinen pistaasitäyte ja koristelu. Pehmeät kierrepullat saavat ylleen herkullisen kuorrutteen – ja tietenkin pistaasimuruja.
Reseptin ainekset
12 kpl
Pullataikina
2½ dl
kaurajuomaa
25 g
tuorehiivaa
1 dl
sokeria
¾ tl
suolaa
1
muna
1½ dl
kaurajauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Pistaasitäyte
200 g
kuorittuja pistaaseja
125 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Koristelu
75 g
maustamatonta kauralevitettä (esim. Oatly Påmackan)
2 rkl
tomusokeria
½ dl
pistaaseja rouhittuna
Pistaasipullat – ohje:
- Liuota kädenlämpöiseen kaurajuomaan hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Kohota taikinaa liinan alla tunnin ajan.
- Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen suorakaiteen muotoinen levy.
- Mittaa täytteen aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte taikinalle. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12 palaan. Nosta palat leivinpaperin päälle uunivuokaan (20 cm x 30 cm). Peitä vuoka liinalla ja kohota vähintään puoli tuntia.
- Voitele kierteet munalla ja paista 200 asteessa alatasolla 15 minuuttia.
- Sekoita levite ja tomusokeri tahnaksi. Levitä kuorrutus pullien päälle ja viimeistele pistaasimuruilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat