Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pistaasipavlova

3 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 3 h 0 min

Pistaasipavlova on keveä marenki-kerroskakku, johon pistaasit tuovat mukavaa suutuntumaa. Kasaa pistaasipavlova vasta hetki ennen tarjoilua, jolloin se säilyy rapeana.

13.11.2014
Reseptin ainekset
10 annosta
Marenkipohjat
6 kpl
valkuaista (koko M)
2 1/2 dl
sokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
80 g
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
3/4 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
Täyte
2 dl
kuohukermaa
400 g
vaniljarahkaa
1 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Päälle
1/2 dl
mansikoita (pakastekuivattuja)
1/2 dl
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
Lisäksi
Halutessa koristeeksi passionhedelmän siemeniä

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa sokerit.

Lisää valkuaisvaahtoon ripaus suolaa ja sokerit vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten.

Vatkaa muutama minuutti, kunnes vaahto on kiiltävää ja raskasta.

Lisää valkuais-sokerivaahtoon jauhetut pistaasit, maissitärkkelys ja etikka. Sekoita tasaiseksi.

Tee marenkivaahdosta yksi isompi (Ø 20 cm) ja kaksi pienempää (Ø 12–15 cm) levyä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista marenkilevyjä 125-asteisen uunin keskitasolla puoli tuntia. Laske lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä 1 1/2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkilevyjen kuivua jälkilämmössä 45–60 minuuttia.

Täytä marenkilevyt jäähtyneinä. Voit valmistaa levyt edellisenä päivänä ja säilyttää tiiviissä rasiassa tai foliolla peitettyinä, jotta ne eivät pehmene huoneenlämmössä.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermaan vaniljarahka ja lemon curd. Siirrä täyte tarvittaessa jääkaappiin odottamaan.

Lusikoi reilu puolet kermatäytteestä suuremmalle marenkilevylle.

Nosta täytteen päälle pienempi marenkilevy. Lisää päälle täytettä. Nosta päälle kolmas marenkilevy.

Viimeistele murennetuilla mansikoilla, rouhituilla pistaaseilla ja halutessasi passiohedelmän siemenillä. Tarjoa pistaasipavlova heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt