Maku

Pistaasipavlova

3 h 50 min
5
0

Pistaasipavlova

GL
0
5
Pistaasipavlova on keveä marenki-kerroskakku, johon pistaasit tuovat mukavaa suutuntumaa. Kasaa pistaasipavlova vasta hetki ennen tarjoilua, jolloin se säilyy rapeana.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Marenkipohjat

  • 6 kplvalkuaista (koko M)
  • 2 1/2 dlsokeria (hienoa kidesokeria, Siro)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 80 gpistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
  • 3/4 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlvalkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 400 gvaniljarahkaa
  • 1 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Päälle

  • 1/2 dlmansikoita (pakastekuivattuja)
  • 1/2 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)

Lisäksi

  • Halutessa koristeeksi passionhedelmän siemeniä

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN3 h

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa sokerit.

Lisää valkuaisvaahtoon ripaus suolaa ja sokerit vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten.

Vatkaa muutama minuutti, kunnes vaahto on kiiltävää ja raskasta.

Lisää valkuais-sokerivaahtoon jauhetut pistaasit, maissitärkkelys ja etikka. Sekoita tasaiseksi.

Tee marenkivaahdosta yksi isompi (Ø 20 cm) ja kaksi pienempää (Ø 12–15 cm) levyä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista marenkilevyjä 125-asteisen uunin keskitasolla puoli tuntia. Laske lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä 1 1/2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkilevyjen kuivua jälkilämmössä 45–60 minuuttia.

Täytä marenkilevyt jäähtyneinä. Voit valmistaa levyt edellisenä päivänä ja säilyttää tiiviissä rasiassa tai foliolla peitettyinä, jotta ne eivät pehmene huoneenlämmössä.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermaan vaniljarahka ja lemon curd. Siirrä täyte tarvittaessa jääkaappiin odottamaan.

Lusikoi reilu puolet kermatäytteestä suuremmalle marenkilevylle.

Nosta täytteen päälle pienempi marenkilevy. Lisää päälle täytettä. Nosta päälle kolmas marenkilevy.

Viimeistele murennetuilla mansikoilla, rouhituilla pistaaseilla ja halutessasi passiohedelmän siemenillä. Tarjoa pistaasipavlova heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä