Pistaasi-valkosuklaacookiet
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minSuolaisen ja makean koukuttava yhdistelmä tekee pistaasi-valkosuklaacookieista juhlapöydän suosikkikeksejä. Tällä ohjeella valmistuu reilu annos cookieita, jotka ovat yhtäaikaa rapsakkoja ja sitkeitä!
3.9
Kuvat
Julkaistu 24.4.2013

Pistaasi-valkosuklaacookiet
Reseptin ainekset (80 annosta)
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 kplmunaa
- 2 dlpistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
- 150 gvalkosuklaata
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
Koristeluun
- 50 gvalkosuklaata
- 2 dlpistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää pistaasit ja suklaat taikinaan.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.
Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.
Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne sekä valkosuklaa karkeasti.
Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suklaa- ja pistaasimurskaa.
Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
* Tiesitkö, että pistaasit ovat manteleita, eivät pähkinöitä, ja sopivat siis osalle pähkinäallergikoista?* Voit tehdä pistaasi-valkosukaacookietaikinatangot valmiiksi pakastimeen ja paistaa pikkuleivät vasta juhlapäivän aamuna. Paloittele tangot kohmeisina pellille.