Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pistaasi-valkosuklaacookiet

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Suolaisen ja makean koukuttava yhdistelmä tekee pistaasi-valkosuklaacookieista juhlapöydän suosikkikeksejä. Tällä ohjeella valmistuu reilu annos cookieita, jotka ovat yhtäaikaa rapsakkoja ja sitkeitä!

24.4.2013
Reseptin ainekset
80 annosta
200 g
voita
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 kpl
munaa
2 dl
pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)
150 g
valkosuklaata
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Koristeluun
50 g
valkosuklaata
2 dl
pistaaseja (kuorellisia, paahdettuja ja suolattuja)

Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää pistaasit ja suklaat taikinaan.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi, noin 50 cm:n tangoksi. Nosta tangot esimerkiksi leikkuulaudan päällä jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.

Kuori pinnalle tulevat pistaasit, ja rouhi ne sekä valkosuklaa karkeasti.

Leikkaa taikinapötköt ohuiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suklaa- ja pistaasimurskaa.

Paista pistaasi-valkosuklaacookieita 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.

* Tiesitkö, että pistaasit ovat manteleita, eivät pähkinöitä, ja sopivat siis osalle pähkinäallergikoista? * Voit tehdä pistaasi-valkosukaacookietaikinatangot valmiiksi pakastimeen ja paistaa pikkuleivät vasta juhlapäivän aamuna. Paloittele tangot kohmeisina pellille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt