


Taivaallista taateleista
Pistaasi-taatelisuklaa on kauden himotuin herkku, joka katoaa hetkessä parempiin suihin (tai pukinkonttiin)
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Taatelipohjaisen suklaalevyn juju on tehosekoittimella surautettu pistaasitahna ja valkosuklaakuorrute. Herkkupalat sopivat myös paketoitavaksi ruokalahjaksi.
Reseptin ainekset
20 palaa
2 ps (á 70 g)
kuorittuja pistaasipähkinöitä
½ dl
tomusokeria
1 rkl
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 pkt (400 g)
taateleita
200 g
valkosuklaata
Lisäksi
1 dl
kuorittuja pistaaseja
1 dl
kuivattuja karpaloita
Pistaasi-taatelisuklaa − ohje:
- Laita pistaasit tehosekoittimen kulhoon ja aja ne hienoksi muruksi. Lisää tomusokeri ja öljy.
- Hienonna tasaiseksi tahnaksi. Koneen tehosta riippuen tahnan valmistuminen voi kestää jopa 15 minuuttia.
- Poista taateleista kivet ja asettele taatelit kahden leivinpaperin väliin tasaiseksi kerrokseksi.
- Kauli taatelit ohueksi yhtenäiseksi levyksi. Levitä pistaasitahna taatelilevylle.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kuorruta taateli-pistaasilevy suklaalla.
- Koristele levy pistaasipähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään 2 tunniksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat