


”Tämä keitto on pikaillallinen, joka pelastaa silloin, kun kaikilla on huutava nälkä” – nappaa Pipsa Hurmerinnan tofu-ramenkeiton ohje
30 min
Kokki ja cateringyrittäjä Pipsa Hurmerinta valmistaa nopean ramenkeiton liemen näppärästi valmiista misotahnasta. Keitto täydennetään vihreillä kasviksilla, tofulla ja kananmunalla. ”Tämä keitto on pikaillallinen, joka pelastaa silloin, kun kaikilla on huutava nälkä ja ruoka on saatava nopeasti pöytään”, Pipsa kertoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ l
vettä
2 rkl
misotahnaa
250 g
sobanuudeleita
1 ps
varsiparsakaalia (tai 1 parsakaali)
1 pkt (300 g)
kylmäsavutofua (esim. Jalotofu)
1 ps (200 g)
pakasteherneitä (tai edamamepapuja)
2–4
munaa
Lisäksi
seesaminsiemeniä
Pipsa Hurmerinnan tofu-ramenkeitto – ohje:
- Kuumenna vesi isossa kattilassa. Sekoita misotahna veteen. Anna kiehua ja maustua hetken aikaa. Tarkista maku, lisää misoa ja suolaa, jos kaipaat mausteisempaa lientä.
- Keitä munat (0,5–1 per syöjä) liemen tekeytyessä. Upota munat varovasti kiehuvaan veteen. Anna kiehua 7 minuuttia. Laita munat hetkeksi kylmään veteen. Kuori ja halkaise munat.
- Huuhtele varsiparsakaalit tai huuhtele ja leikkaa parsakaali paloiksi. Kuutioi tofu.
- Lisää nuudelit kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa noin minuutin ajan. Lisää varsiparsakaalit tai parsakaalipalat. Lisää perään tofukuutiot, kuumenna kiehuvaksi. Kippaa lopuksi herneet tai edamamet liemeen ja anna kiehahtaa vielä kerran.
- Jaa keitto annoskulhoihin. Lisää päälle munanpuolikas tai kaksi. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Keiton ydin on laadukkaassa misotahnassa, mutta voit halutessasi oikaista käyttämällä valmista ramenlientä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat