4,4(5)
Jouluiset piparkakkukuppikakut
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Nämä jouluiset kuppikakut maistuvat piparkakulta. Valkosuklaavaahto on unelman kevyt kuorrute kuppikakuille.
30.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Piparkakkukuppikakut
150 gvoita
1 dlsokeria
3/4 dlfariinisokeria
2,5 dlvehnäjauhoja
1 rklpiparkakkumaustetta
1 1/2 tlleivinjauhetta
3 kplkananmunaa
Valkosuklaakuorrute
4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
200 gvalkosuklaata

Jouluiset piparkakkukuppikakut – ohje:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.
  2. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat seokseen yksi kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot, piparkakkumauste ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi nuolijalla käännellen.
  4. Jaa taikina vuokiin ja paista kuppikakkuja uunin keskitasolla noin 17 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia. Siirrä kuppikakut ritilälle jäähtymään.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sulanut valkosuklaa kermavaahdon joukkoon sähkövatkaimella.
  6. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on suuri avoin tähtitylla. Pursota kuorrute kuppikakuille ja koristele sokeritähdillä.

Vinkki! Voit tehdä koristeet itse sokerimassasta tai ostaa valmiita tähtinonparelleja.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo