Maku

Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla

4 h 40 min
3.2
0

Piparitortut yhdistävät kaksi ikisuosikkia, joulutortut ja piparit, kukan muotoiseksi herkkupalaksi. Piparijoulutorttujen salaisuus on suussasulavan murea kermavoitaikina ja keskellä piileskelevä pehmeä piparipallo.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (16 kpl)

Piparitaikina

  • 1 dlsokeria
  • ½ dltummaa siirappia
  • 100 gvoita
  • ½ rkl kanelia
  • ½ rklinkivääriä
  • 2 tlneilikkaa
  • ⅓ tlsuolaa
  • 1 muna
  • 1 tlruokasoodaa
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja

Kermavoitaikina

  • 3 dlkuohukermaa
  • 6 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gvoita

Voitelu

  • 1muna

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Piparitortut leivotaan näin:

  1. Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna piparitaikinan kovettua kylmässä vähintään neljä tuntia.
  3. Vatkaa voitaikinan kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.
  4. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Kauli voitaikina jauhoja apuna käyttäen neliöksi (40 cm × 40 cm). Leikkaa levy pienemmiksi neliöiksi (10 cm × 10 cm).
  6. Katso kuvat torttujen taittelusta reseptin yläpuolelta. Pyöritä piparitaikinasta palloja ja nosta ne torttujen keskelle.
  7. Voitele piparitortut munalla.
  8. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3.2