Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla

4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h 0 min

Piparitortut yhdistävät kaksi ikisuosikkia, joulutortut ja piparit, kukan muotoiseksi herkkupalaksi. Piparijoulutorttujen salaisuus on suussasulavan murea kermavoitaikina ja keskellä piileskelevä pehmeä piparipallo.

12.12.2018
Reseptin ainekset
16 kpl
Piparitaikina
1 dl
sokeria
½ dl
tummaa siirappia
100 g
voita
½ rkl
kanelia
½ rkl
inkivääriä
2 tl
neilikkaa
⅓ tl
suolaa
1
muna
1 tl
ruokasoodaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
Kermavoitaikina
3 dl
kuohukermaa
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita
Voitelu
1
muna

Piparitortut – ohje:

  1. Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna piparitaikinan kovettua kylmässä vähintään neljä tuntia.
  3. Vatkaa voitaikinan kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.
  4. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Kauli voitaikina jauhoja apuna käyttäen neliöksi (40 cm × 40 cm). Leikkaa levy pienemmiksi neliöiksi (10 cm × 10 cm).
  6. Katso kuvat torttujen taittelusta reseptin lopusta. Pyöritä piparitaikinasta palloja ja nosta ne torttujen keskelle.
  7. Voitele piparitortut munalla.
  8. Paista torttuja 200-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt