3,3(13)
Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla
Kasvis
4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h
Piparitortut yhdistävät kaksi ikisuosikkia, joulutortut ja piparit, kukan muotoiseksi herkkupalaksi. Piparijoulutorttujen salaisuus on suussasulavan murea kermavoitaikina ja keskellä piileskelevä pehmeä piparipallo.
12.12.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 kpl
Piparitaikina
1 dlsokeria
½ dltummaa siirappia
100 gvoita
½ rkl kanelia
½ rklinkivääriä
2 tlneilikkaa
⅓ tlsuolaa
1 muna
1 tlruokasoodaa
4 ½ dlvehnäjauhoja
Kermavoitaikina
3 dlkuohukermaa
6 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
250 gvoita
Voitelu
1muna

Piparitortut – ohje:

  1. Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna piparitaikinan kovettua kylmässä vähintään neljä tuntia.
  3. Vatkaa voitaikinan kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.
  4. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Kauli voitaikina jauhoja apuna käyttäen neliöksi (40 cm × 40 cm). Leikkaa levy pienemmiksi neliöiksi (10 cm × 10 cm).
  6. Katso kuvat torttujen taittelusta reseptin lopusta. Pyöritä piparitaikinasta palloja ja nosta ne torttujen keskelle.
  7. Voitele piparitortut munalla.
  8. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
1. Leikkaa taikinalevy neliöiksi (10 cm × 10 cm). Leikkaa neliön jokaisen sivun keskelle viillot.
Vaihe 2
2. Käännä kulmat keskelle kirjekuoren tapaan.
Vaihe 3
3. Ota kaksi kulmaa sormien väliin ja nipistä reuna kulmista suipoksi.
Vaihe 4
4. Pyöritä piparitaikinasta pallo ja aseta se tortun keskelle.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo