Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla
Kasvis
4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h
Piparitortut yhdistävät kaksi ikisuosikkia, joulutortut ja piparit, kukan muotoiseksi herkkupalaksi. Piparijoulutorttujen salaisuus on suussasulavan murea kermavoitaikina ja keskellä piileskelevä pehmeä piparipallo.
Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Kauli voitaikina jauhoja apuna käyttäen neliöksi (40 cm × 40 cm). Leikkaa levy pienemmiksi neliöiksi (10 cm × 10 cm).
Katso kuvat torttujen taittelusta reseptin lopusta. Pyöritä piparitaikinasta palloja ja nosta ne torttujen keskelle.
Voitele piparitortut munalla.
Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
1. Leikkaa taikinalevy neliöiksi (10 cm × 10 cm). Leikkaa
neliön jokaisen sivun keskelle viillot.
Vaihe 2
2. Käännä kulmat keskelle kirjekuoren tapaan.
Vaihe 3
3. Ota kaksi kulmaa sormien väliin ja nipistä reuna
kulmista suipoksi.
Vaihe 4
4. Pyöritä piparitaikinasta pallo ja aseta se tortun keskelle.