


Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla
4 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h 0 min
Piparitortut yhdistävät kaksi ikisuosikkia, joulutortut ja piparit, kukan muotoiseksi herkkupalaksi. Piparijoulutorttujen salaisuus on suussasulavan murea kermavoitaikina ja keskellä piileskelevä pehmeä piparipallo.
Reseptin ainekset
16 kpl
Piparitaikina
1 dl
sokeria
½ dl
tummaa siirappia
100 g
voita
½ rkl
kanelia
½ rkl
inkivääriä
2 tl
neilikkaa
⅓ tl
suolaa
1
muna
1 tl
ruokasoodaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
Kermavoitaikina
3 dl
kuohukermaa
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
250 g
voita
Voitelu
1
muna
Piparitortut – ohje:
- Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä.
- Vatkaa muna joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna piparitaikinan kovettua kylmässä vähintään neljä tuntia.
- Vatkaa voitaikinan kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin.
- Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Kauli voitaikina jauhoja apuna käyttäen neliöksi (40 cm × 40 cm). Leikkaa levy pienemmiksi neliöiksi (10 cm × 10 cm).
- Katso kuvat torttujen taittelusta reseptin lopusta. Pyöritä piparitaikinasta palloja ja nosta ne torttujen keskelle.
- Voitele piparitortut munalla.
- Paista torttuja 200-asteisen uunin ylätasolla noin 8 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat