Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Herkkua peltikaupalla

Piparisnickers – toffeen, suolapähkinöiden ja suklaan liitto saa jouluisen säväyksen piparkakkupohjasta

1 h 20 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 30 min

Piparkakkutaikinasta, itse keitetystä toffeesta ja snickerspatukan mauista teet helposti herkullisen palasteltavan suklaalevyn. Suklaapatukkamaiset herkkupalat sopivat vaikka joululahjoiksi tai tuomisiksi.

6.11.2024
Reseptin ainekset
1 pellillinen
1 pkt (500 g)
valmista piparkakkutaikinaa
3 dl
kermaa
3 dl
fariinisokeria
25 g
voita
3 dl
suolapähkinöitä
400 g
suklaata (valkoinen ja tumma)

Piparisnickers − ohje:

  1. Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja voi. Kiehauta ja laske lämpöä niin, että seos kiehuu hiljaa kuplien. Keitä 20–30 minuuttia tai niin kauan, että seos alkaa sakeutua kastikemaiseksi. Koostumuksen voi testata vesilasitestillä: tipauta muuta ma pisara kastiketta kylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Kastike on valmista, kun se ei heti liukene veteen vaan tippuu lasin pohjalle hitaana pisarana.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Paista levyä 200 asteessa 5–8 minuuttia.
  4. Levitä toffeekastike piparilevyn pinnalle. Ripottele päälle suolapähkinät. Paista uunissa vielä 5–8 minuuttia.
  5. Paloittele suklaat ja sulata ne erikseen vesihauteessa tai mikrossa. Levitä sula tettu tumma suklaa pipari-toffeelevylle ja valuta valkoinen suklaa sen päälle ohuena nauhana. Viimeistele koristerakeilla.
  6. Leikkaa piparisnickerslevy jäähtyneenä paloiksi ja säilytä viileässä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt