Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparijäädyke ja marinoidut appelsiiniviipaleet

4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min
11.5.2010
Reseptin ainekset
6 annosta
3 kpl
keltuaista
3/4 dl
sokeria
2 1/2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
50 g
piparkakkuja (murennettuna)
1/2 dl
rommia
Marinoidut appelsiinit
3 kpl
appelsiinia
3/4 dl
sokeria
1 dl
appelsiinitäysmehua
2 kpl
tähtianista
1/4 tl
neilikkaa (kokonaisia)
1/4 tl
kanelia
1/4 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
kardemummaa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri lämpimässä vesihauteessa vaahdoksi. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto kylmäksi. Vaahdota kerma ja sekoita se keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon murennetut piparkakut ja rommi. Kaada seos joko yhteen isoon kakkuvuokaan tai jaa se pieniin annosvuokiin, esimerkiksi muffinivuokiin. Siirrä vuoat pakastimeen pariksi tunniksi tai yön yli. Kuori appelsiinit. Leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi niin, että vain hedelmäliha jää jäljelle. Sulata sokeri pannulla. Odota, kunnes sokeri saa vähän väriä. Lisää mehu sekä mausteet. Nosta appelsiiniviipaleet pannulle sokeriseokseen ja kiehauta. Anna jäähtyä ja appelsiiniviipaleiden maustua ilman kantta muutamia tunteja. Ota jäädykkeet pakastimesta. Kumoa piparijäädyke lautaselle ja nosta marinoidut appelsiiniviipaleet piparijäädykkeen ympärille. Koristele annos tähtianiksilla ja appelsiinien liemellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt